Träningsdagboken

Dagens pass innebar en ökning av vikterna i alla moment så jag är jättenöjd! Sjukt trött i musklerna men med tanke på att jag inte tränat sen i torsdags så kändes det så skönt att plågas lite extra! Tror man blir lite självplågare..Balansövningarna går framåt. Idag trillade jag ner en gång för att jag tappade fokus och det är en jäkla skillnad mot förra gången när jag tillbringade mesta tiden med att kliva upp och ner.

  • Benpress:48 kg (ökat 7 kg) 3 x 15
  • Triceps: 22 kg (ökat 4 kg)  3 x 15
  • Mage: 20 kg x 10, 30 kg x 10 och slutligen 35 kg x 10. Blev en ökning med 15 kg= happy!
  • Rumpa: 30 kg (ökat 10 kg) 2 x 10 per ben
  • Rygg/axl: 20 kg, 3 x 15. Är svag i ryggen så där får jag ta det lugnt. Tar mycket på skuldrorna och axlarna.

H&M Fynd!

Kikade in på H&M och hittade lite fynd. Letar en snygg, röd klänning till julen samt något att ha på trettondagsafton då det alltid är stor fest på gång då. Skadar inte att börja leta i tid! Vet inte riktigt vad jag vill ha dock, men dessa tyckte jag var fina:



Väldigt trevliga priser också. H&M har ju tokrea nu så man kan göra en hel del fina fynd. Köper jag den svarta klänningen blir det nog stora örhängen med lite mer färg i samt kanske mina mörkröda killerheels. Brukar inte gilla rött och svart i kombination men kring jul känns det okej att ha det. Blir det den röda klänningen hade jag velat ha rött från topp till tå. Misstänker att det kan vara svårt att hitta en röd kofta i rätt nyans. Hade velat ha det just för helheten. If I'm gonna go red, I'm gonna go RED. Skorna har jag ingen bild på faktiskt, men de är av mörkröd mocka med hög klack och en liten dragkedja på ovansidan. Himla snygga! Cred för det ska Popruta ha då jag köpte skorna av henne! Trevligt med vänner som har samma storlek som en själv.

Nu mer morgonkaffe och kanske lite funderande på vilket nagellack jag ska byta till idag. Troligen blir det väldigt grönt. Länge sen sist!

Läs även andra bloggares åsikter om H&M, klänning, julfest

Dag 6- Om det här vore min sista dag

Dramatisk titel i dagens utmaning..om det vore min sista dag. Jag önskar att jag kunde skriva att jag är rik som ett troll så jag skulle ha råd att ta med mig alla mina nära och kära till en underbart varm och skön plats nånstans i världen dit jag alltid velat åka och så kunde vi alla ha firat min sista dag där. Men nu sitter man i ett kallt Norrbotten och är så där lagom pank så en mer realistisk plan är nog på sin plats?

Jag förmodar att jag vetat om att detta är min sista dag ett tag så jag har haft lite tid att planera. Mina vänner, min släkt och närmaste familj skulle så klart vara här. Vi skulle äta för det gör man alltid i min släkt oavsett tillfälle. Alla skulle ha med sig något de lagat och vi skulle duka fint i köket och det skulle vara organiserat kaos med mycket prat, skratt och säkerligen tårar. Vi gråter mycket när vi träffas allihopa. Det hör till att ha känslorna på utsidan och visa dem tydligt för varandra. Ofta och gärna.

Vi skulle sitta ner och äta och jag skulle ta tillfället i akt och berätta för var och en vad de betytt för mig under mitt liv. Hur fantastiska de är och vilken respekt jag hyser för dem och det liv de levt. De har upplevt andra världskrigets fasor, fattigdom, sjukdom samt extremt hård uppväxt och nu på sin ålders höst står de raka i ryggen med en otrolig stolthet. Jag beundrar dem ofantligt och är stolt över mina rötter.

Vinet skulle flöda och historierna från förr med. Vi skulle nog dansa en hel del, i alla fall de som har styrka i benen kvar. De som inte kan dansa längre skulle säkert sjunga. Det finns många vackra röster i min släkt och många numer bortglömda sånger som de fortfarande kan.

Hela mitt sista dygn skulle handla om kärlek. Ingen skulle gå härifrån utan att veta vad jag tycker om dem. Framför allt skulle vi ha roligt! Skratta mycket och prata hela natten lång. Jag skulle krama dem alla så många gånger!
Förhoppningsvis skulle tiden stå stilla och ge mig en lång, underbar sista dag...

När jag tänker på det hela nu så slår det mig att jag borde göra allt detta i verkligheten också och inte bara i mitt huvud. Bara tala om för mina närmaste hur mycket de betyder, sista dag eller inte.

Utan er vore jag ingenting, så ni vet det.






Skyltsöndagen i går då..

Glömde ju berätta att jag faktiskt shoppade lite igår också. Guldfynd har ju den goda smaken att ha en fin kollektion av Rosa Bandet-smycken och jag har armband (se bilden) sen förut men köpte nu också örhängen samt en brosch som min syster ska få i julklapp. Hittar tyvärr inte bilder på broschen men den är i form av en stor snöflinga (glittrig) med ett rosa band i mitten. Mina örhängen är också blingiga snöflingor med band, men de är lite mindre.


Det fanns fler fina smycken att köpa och jag funderar på det här armbandet med cat eye-pärlor eller halsbandet med nyckeln.



Stan var jättefint pyntad med ljusslingor hängande från hustaken, över gågatan. Glögg kunde man givetvis köpa och det missar jag inte för allt ris i Kina. Älskar glögg! En saffransskorpa eller två fick följa med också. Det var så härligt att gå på stan påbyltad som en jättebäbis för att inte frysa ihjäl, smutta på sin heta glögg och klappa hästarna som stod och var tålmodiga och snälla vid ponnyridningen. Kikade in på KappAhl en sväng i hopp om att hitta den ultimata pälsmössan men blev besviken även denna gång. Tomtar drällde omkring lite här och var med tindrande barnaögon fästa på sig eller kanske främst på julklappssäcken där mamma eller pappa kunde köpa en liten klapp till dem. Man vet ju att de innehåller mest skräp, men på nåt vis hör det till. Man tar paketet och går in på sitt fik och dricker choklad och ser när barnen öppnar och är jätteglada för sina såpbubblor.

Det är skyltsöndag i sitt nötskal för mig...kallt, glögg, juleljus, tomtar och barn..


Dag 5 Vad är kärlek?

Bloggutmaningen har fått lite ändrade frågor såg jag hos Lady Dahmer och givet så hakar jag på den nya reviderade listan då jag gillade ändringarna!

Men idag ska jag blogga om kärlek! Vad är det? Kärlek kan vara så många saker för mig och säkert för ungefär alla i hela världen.

Just i dag hyser jag extra mycket kärlek för mina katter faktiskt. Vi skulle åka till veterinären för deras årliga vaccination mot kattsnuva och kattpest (viktiga saker) och micklade in dem i burarna, märkligt nog så var det Floppen som satte sig på tvären men med lite godis så gick tjokkisen in. Lite serenader i bilen som vanligt men vi kom fram utan olyckor i buren (yay!) och redan där kände jag hjärtat börja svälla lite extra. I väntrummet var det vovvar i alla storlekar och en del var nyfikna på våra pipstrutar och stack fram nosarna mot gallret. Våra hundvana katter sa tjenahejsan till dem och deras ägare blev allt lite storögda över våra artiga och sociala katter. (Mer hjärtsväll). När det var vår tur så lyfte jag upp Floppen först och lossade burtaket så att han ändå var kvar i buren. Det tog 2 sekunder så var han klar! Inte en reaktion! Waaow. Underbaring till katt.

Sen var det Milous tur. Lilla söta, väna Milou är av annan kaliber och blir lätt mordisk när man försöker hålla fast henne, vilket man allt som oftast behöver göra hos veterinären, så med henne kände jag en viss oro och hade med mig TJOCKA handskar. Gäsp, sa Milou och sen var det klart. Jag måste ha sett ut som en fågelholk! Hon försökte inte rymma och hon försökte inte ha ihjäl veterinären! Ingen olycka på vägen hem heller och det var där jag insåg hur stolt jag var över dem och att jag nog älskade dem lite extra idag. Stannade på Konsum och köpte 2 burkar av favvomaten bara därför!

Så kan kärlek också se ut!

Jag älskar min familj över allt annat och har en väldigt underbar sådan. En syster som ställer upp i alla väder, en pojkvän som är fantastisk och en dotter som är smart, snäll och omtänksam och är min stora stolthet i livet. Vad vore jag utan hennes peppande, hennes sjuka, underbara humor och hennes tankevurpor som verkligen kan få en att tänka till? Jag vore nog en ensammare, ledsnare och tråkigare människa. Jag kunde skriva spaltmetrar om henne men då räcker inte bloggen till.

När jag var yngre så fanns det en liten tecknad figur som jag inte minns vad hon/han hette men varje bild hade texten "kärlek är" och sen en illustration. Bara för att härmas då så...

Kärlek är:
- att min dotter just nu bakar muffins till i kväll
- att min pojkvän fixar middag så jag kan sitta här och blogga
- när en nätkompis skickar en bunt dvdskivor med mina favoritserier på till mig
- när jag städar hela huset för att dottern ska ha kompisar hemma en kväll
- när pojkvännen köper mineralvatten till mig för att soda streamern lagt av (jag är helt beroende)
- att skicka vykort till syrran fast vi pratas vid flera gånger i veckan (hon älskar att få kort)
- när ens bästa vänner orkar lyssna på när man tjötar, fast de själva kanske har det tungt

Allt det är kärlek för mig. Plus tusen saker till...en saknad bok man finner igen kan få hjärtat att hoppa till lite extra..en riktigt god choklad och en kopp te när det är kallt värmer hjärtat. Till syvende och sist är det väl ändå så att kärlek är att bry sig om, att vårda och respektera sin partner, familj, vänner och sig själv med allt vad det innebär.





Första advent

Glad första advent! (god?)

Idag är det skyltsöndag och vi ska bege oss in till stan. Det är faktiskt bara -15 ute! Vaddå bara, kanske ni tänker? Så länge jag kan minnas har det varit snorkallt denna dag, kallt som i -25 och värre. Det hör liksom till traditionerna att man ska frysa ihjäl på skyltsöndagen. Vi ska kika på alla fina juldekorationer de har satt upp och kanske dricka lite glögg om det serveras på staden. Mys! Leta en och annan klapp blir det nog också även om jag faktiskt är klar för i år med det. Måste vara första gången ever det har gått så fort. Nu ska jag stjälpa i mig kaffet och ta på mig ett ansikte!


Dag 4- Vad bjuder jag på för mat?

Oj, i det här huset kan det bli lite allt möjligt beroende på inspiration och tillgång. Har jag inspiration så blir det gärna goda grytor och gratänger, ofta med kyckling. Vi är tre stycken kycklingälskare! Fisk äter vi gärna och då i synnerhet lax. Rött kött äter vi nog bara på sommaren när vi grillar ute. Jag är inte så förtjust i rött kött egentligen så jag har inga problem med att skippa det. Pasta äts ofta och gärna ihop med nån smarrig sås. Det är svårt att beskriva egentligen, vad man äter, när man egentligen äter allt. Det är få saker som inte någonsin hamnar på mitt bord men ett är säkert: så norrlänning jag är så äter jag icke surströmming. No way.


Dag 3 Mina föräldrar

Idag är det tänkt att jag ska skriva om mina föräldrar men jag är fortfarande i sådan sorg att jag inte riktigt kan skriva om min älskade lilla mamma utan att gråta. Jag hade världens underbaraste mamma som inte är kvar hos mig längre. Hon var alltid i alla år min bästa vän som jag kunde prata med om allt och då menar jag verkligen allt. Jag älskade henne mer än allt annat i världen och jag saknar henne djupt...






Dag 2 Min första kärlek

Dag 2 i bloggutmaningen är att skriva om min första kärlek. Måste det handla om människor tro? Jag växte ju som sagt var upp i Världens Minsta Fiskarby, varande den ENDA personen under 30 år och kärlekar fanns det ont om. I alla fall i form av lämpliga "pojkoffer". De jag älskade när jag var liten var hjältarna i böckerna jag läste, min katt, min mamma, min underbara storasyster, skogen och vattnet. Tills jag blev 10-11 år och nya sommargäster kom till vår lilla by. Vi hade ett jättefint stugområde bortanför skogen, ner mot vattnet. Man gick efter en stig i en kilometer eller två så kom man dit.

Han hade moppe, var blond som Luke Macahan som var en stor tv-kärlek, och hade tokblå ögon. Ett år eller två äldre än jag och jag föll så hårt som en riktigt ung tjej kan göra. Vi hade en koja i skogen där vi satt och läste serietidningar och lyssnade på hårdrock. Han kom från stan och hade med sig en helt ny värld som jag så klart anammade direkt. Han var ju så himla cool. I alla fall så frågade han chans på mig och vi blev ihop. Vilket i princip innebar ingen skillnad alls. Jag var så blyg så jag rodnade så fort han såg åt mitt håll men dock, han var min. I tre år hängde vi ihop hela somrarna och varje gång det blev helg väntade jag och kikade ut genom fönstret för att se deras bil komma körande. Jag minns än idag hur det pirrade i magen och hjärtat dunkade. Jag skrev dagbok rätt intensivt och när jag kikar tillbaka i dem, vilket jag gör ibland när jag blir nostalgisk så ser jag hans namn överallt och tusen hjärtan ritade.

När jag var 13-14 nånstans så ringde hans bästa kompis mig och gjorde slut å hans vägnar. Samt frågade chans på mig själv, istället. Blir lite fnissig när jag tänker på hur lätt man bytte föremål för sin låga, men lågan bestod alltid.

Nu är man vuxen ( i alla fall på pappret) och har upplevt mer av kärlekens vackra och fula ansikten. Jag har haft min beskärda del av Riktigt Destruktiva Förhållanden men även såna som jag aldrig glömmer, även om de inte varade. Jag har en liten tro på att alla man möter på livets väg bär med sig något man ska lära sig. Ibland har vägen till denna lärdom varit onödigt hård och brutal och jag önskar att jag hade sluppit, men ett sätt att komma över smärtan har just varit att försöka se vad det var jag skulle lära mig av det, ta med mig i livet.

Just nu, idag, ser jag min pojkvän ligga i soffan brevid mig och jag känner lugn och kärlek. Jag vet att jag kan lita på honom när det stormar och han stöttar mig när det är tungt. När min mamma dog så hade jag gått under ännu mer om han inte funnits där och älskat mig. Alla nätter jag grät och alla dagar när jag bara var apatisk. Hans kärlek till mig omfattar hela min familj och det betyder allt för mig.

Jag har hittat hem.

Dagens hurtpass

1,5 timme styrketräning i kväll. Det känns i musklerna men än så länge är jag mest äckligt pigg! Körde mage, rygg, triceps, benpress, höfter och balansträning både med pilatesboll och stående med hantlar på två små halvplatta bollar. Värmde upp med cykling och avslutade med crosstrainern. Jädrans vad det kommer att kännas i morgon.

Nu Criminal Minds!

Måste ju tipsa om en ny blogg också! En vän till mig har också börjat hurta för ett tag sen och HÄR kan du läsa om hennes löpträning inför tjejmilen.

1. Presentera mig själv

Vem är jag?

Klockan är 07.14 och jag ska få till en vettig presentation av mig själv innan jag druckit kaffe. Hm. Så, vem är du, Helen? Det roliga med den frågan är att om du frågar 7 av 10 bekanta så blir svaret vad de jobbar med. Vilket ju inte är vad man frågar men det verkar sitta i ryggmärgen på folk att identifiera sitt jag med sitt arbete eller sysselsättning. Inte konstigt att man känner sig utanför när man inte jobbar, man är ju "ingen" enligt det resonemanget..

Så, alltså. Jag är ömsom en gammal tant som klagar över sina krämpor och ömsom en spontan och glad unge som inte har ett bekymmer i världen. Det senare inte lika ofta då världen sällan är utan bekymmer. Jag har vuxit upp på landet och lagar nät eller fiskar lika bra som jag hittar i skogen eller hugger ved. Att växa upp i en liten fiskarby utan att lära sig sånt är en omöjlighet. När jag inte var ute och härjade i naturen så satt jag inne vid öppenspisen och läste. Böcker var och är min stora passion och jag har en tendens att nästan tycka synd om dem som inte läser hela tiden. Det är ju en sån fantastisk känsla att stiga in över tröskeln till en annan värld och en annan tid! Att öppna en ny bok ger mig alltid ett litet lyckorus.

Egenskaper jag har då? Nu vrider det sig i den svenska lagomtarmen vid tanken på att rada upp egenskaper då man ju inte vill/får/ska skryta, men jag gör ett försök och börjar med det positiva:

Jag får höra att jag är snäll, lojal och inte helt obegåvad. Att jag är duktig på att uttrycka mig verbalt och i skrift. Språk har i alla år varit det jag är bäst på. Jag är en bra housewife som faktiskt tycker om att städa, pyssla och göra fint hemma. Mat lagar jag med uppfinningsrikedom då jag gärna "kokar soppa på en spik" och känner en viss triumf när jag lyckas göra något gott av nästan ingenting. Jag är inte den som provocerar min omgivning och avskyr bråk men kan diskutera i timmar om det är något jag brinner för. För det mesta är jag optimist och försöker se positivt på livet trots att tillvaron ibland känns som en enda stor käftsmäll. Jag försöker att se glädje i de små tingen.

I andra vågskålen då?

Jag är helt klart en känslostyrd människa vare sig det gäller glädje eller ilska. Mina känslor ligger nära ytan och jag hinner oftast reagera på saker innan min hjärna har hunnit processa klart och prestera en vettig respons. Jag är osäker på mig själv i perioder och det har ibland lett till att jag lyssnat på fel personer och agerat fel. Det är något jag jobbar med jämt. Att våga tro på att min magkänsla har rätt. Att mina åsikter har ett värde. Jag blir blyg inför människor jag inte känner och får verkligen skärpa mig för att inte vända på klacken och springa hem! Jag är otroligt virrig, glömsk och tror ibland att jag har Alzheimers- light.

Nu har jag snart skrivit en halv novell och jag som inte trodde att jag skulle få ihop ens tio rader. Lite förvånad blir jag allt. Som avslutning kan jag ju rabbla saker jag gillar att göra bara för att inte helt vika av ifrån standardrutinen...
Jag gillar att sticka, virka, se på film, pyssla med nagellack, smink och annan fåfänga, gosa med mina katter, häcka på mitt favoritforum, pyssla med blommorna, läsa som sagt, umgås med min älskade familj, läsa, bada bastu, dricka ett gott vin, klä upp mig till tänderna och dansa häcken av mig emellan varven!

Så. Det var nog mer än jag tänkt skriva, men what the heck? Bilden nedan visar hamnen i byn där jag växte upp..




Bloggutmaning!

Juhupp. Kikade in hos Lady Dahmer och hittade en bloggutmaning. Man är väl inte bäst på att skriva om sig själv men jag kan inte låta bli att gilla listor och utmaningar så jag hakar på! Du ska alltså blogga i 30 dagar enligt schemat nedan... Så från i morgon ska jag testa att följa detta och börjar då med punkt 1, att presentera mig själv!


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder


Broccolimiddag

Ny kategori från och med i dag! Jag gillar ju att laga mat som gärna ska kombinera gott, nyttigt och prisvärt och tänkte dela med mig av en del goda rätter vi knåpar ihop här hemma. När jag kockar kan jag börja med att kika på ett recept och sen ändå göra det på mitt sätt. Dra bort lite där och lägga till lite här! Kajsa Warg-principen med att man tager vad man haver gillar jag. Hur skulle annars nya maträtter uppfinnas?

Broccoligratäng


Dagens middag blev en gammal favorit, nämligen broccoligratäng. Både god och lite nyttig i alla fall.

Till 3 personer blir det på följande vis:

Slå på ugnen på ca 225 grader. Ha gallret i mitten. Smörj en ugnsfast form.

* Valfri mängd bacon, i vårt fall ca 500g, steks. Kan bytas mot skinka, salami eller vad man nu har hemma.

* 4 dl Fullkornsmakaroner kokas enligt anvisningar på paketet.

* ca 1 valfri lök hackas. Idag blev det purjolök.

* 4 dl fryst broccoli tinas lite lätt och hackas grovt. Gör inget om den är halvfryst för då hinner den inte bli alldeles slafsig i ugnen.

* Häll ner baconet i botten, makaronerna ovanpå och likaså den hackade löken. Fördela broccolin jämnt.

* Krydda med lite salt och rejält med svartpeppar!

* Strö rikligt med valfri riven ost ovanpå, gärna Västerbotten eller annan smakrik ost.

* Häll ca 3 dl matlagningsgrädde över hela härligheten!

In i ugnen i ca 20-25 minuter.

Idag hade vi Sambal Oelek som extra krydda och det passade ypperligt till om man vill ha lite bett i maten.
Det ska förhoppningsvis resultera i en härligt krämig gratäng som man lätt hamnar i matkoma av om jag utgår ifrån att det är väldigt tyst i huset just nu. Har familjen somnat av mätthet tro? Det tar jag som ett gott betyg i såna fall.

Smaklig måltid!




Budgetsminktips!

Dagens tips! Knata in på Rusta och köp lite smink. Denna söta samling kostar 149 pix!


Viva La Diva? No way.

Lacket rök så det dånade. Efter 2 varv såg det förjävligt ut och efter TVÅ  timmar hade det ännu inte torkat ordentligt. Det är sista gången jag köper Viva La Diva- lack. Never again. Jag vet inte om jag har kronisk otur eller vad det är men inget av deras lack funkar för mig. Konsistensen är hemsk och torktiden för lång. Bleh! Ska testa tunna ut det och se om det blir bättre, annars ryker det i papperskorgen inom mycket kort.

Finns det någon med positiva tankar om VLD:s lack så kommentera gärna och tipsa mig om vad/hur jag eventuellt gör fel. Kan lacken jag köpt varit gamla? Förvarats knasigt så de klistrat till sig? Eller är det bara så att deras cremelack är besvärliga? Do tell!

Har just nu nakna naglar och det är en ovanlig syn. Ska slänga på mitt älskade mörkgrå lack från Depend istället.

För övrigt är det -17 ute, wooho.




Tea, nails and a big no no!

Seriöst? Hela Lanvinkollektionen slut på webben? Jag tror inte att jag skulle ta på mig ett enda plagg ur den. Ett stort fett nej för mig..för plåttrigt för min smak!

En sak jag börjar ångra är mitt beslut att måla naglarna tokljusgröna med Viva La Diva's nr 14. Förvisso brukar krämlack vara lite jobbigare att applicera men detta är ju löjligt. Det är som klister! Om jag mot förmodan inte tar bort det så ska jag försöka slänga in en bild. Hoppas på att överlacket räddar naglarna för nu är de randiga och fula. Jäddra kletlack. Dock har jag ett uberfint glittirigt lack (gröna pytteglitter) som kan göra det hela roligare. Hm? Kanske kan vara nåt.

Beställde lite träningskläder i går förresten. Har konstaterat att i princip ALLA toppar för kvinnor är v.ä.l.d.i.g.t korta och supertajta och det känner jag mig inte bekväm att träna i. Alltså, i jakten på en lite längre t-shirt så ramlade jag in på Catalogs tokrea där jag hittade 2 st på herravdelningen för dryga hundringen per styck! Himla trevligt. =) Så nu kan jag träna utan att oroa mig för att linnet ska åka upp hela tiden. Värsta jag vet. Idag träffade vi "vår" tränare som satte ihop ett program till oss som vi ska börja köra från och med i morgon. Jag känner mig tokpeppad!

Nu te! Köpte en gammal favvo idag, nämligen Earl Grey Collection. Den med rysk och persisk EG. Så himla gott!






Christmas feelings

"Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the waaaay"!! Nej vi kunde inte hålla oss längre och nu är nästan hela hemmet julpyntat (rond 1). Det blev så himla fint! Vi satt och drack te, kved över träningsvärken och så sa min dotter mitt i allt "visst känner man ett lugn när man ser de tända ljusen och den varma röda färgen?" Och visst gör jag det. Det blir en inre frid på nåt sätt. Jag tänker tillbaka på jularna när jag var liten och mamma gjorde allt sånt här och själv gick man mest omkring och undrade vad man skulle få i julklapp. Vad hon jobbade inför jul! Allt skulle städas från golv till tak, golven skuras och julmattorna skulle läggas ut. Nu har vi lagt ut dem i köket och städat och gjort fint. Som hon skulle ha gjort. Det känns som en fin tradition också att ta fram tomten Fritjof (ja han heter det) och grisen som ska ligga på köksbordet. Känner mig superjulig nu och vill egentligen klä granen nu på stubinen men vi har tänkt..försöka..vänta till första advent med det. Det enda som saknas nu är dofterna av julbaket...

Fritjof, the white Santa! Brevid honom står hans äldre chef =) Sen kommer lilla Grisen! Vår lilla Milou älskar Grisen för övrigt. Förra julen hittade vi henne sovande ack så gott med ena framtassen runt hans nacke..det var en söt syn vill jag lova!






Phew

Crosstraining är jobbigt. Jag har apont i hela mig. Kan bero på att jag inte riktigt visste hur man ska ändra inställningarna (instruktionstimme i morgon..) och körde en aning mer än jag riktigt klarar. Aja, hej träningsvärk!

Ska äta middag och sen självdö i soffan samt gratulera mig själv till veckans tråkigaste inlägg. Känns som att hjärnan sakta ska rinna ut genom öronen och jag vill bara sova. Men efter lite mat och vatten kanske man känner sig lite piggare? Får hoppas på det. Top  Model i kväll och jag hade väl tänkt se det. Fördel då om man kan hålla ögonen öppna och inte slocknar helt.

För övrigt har jag en liten snarkande Milou i knät.. <3


Training stuff

Efter dagens första träningspass blev jag så sugen på att köpa nya träningskläder. Kikade på den enda sida som ville funka idag (blähnät) och hittade lite fina tröjor och byxor på Ellos. De här blev jag sugen på!


Saknar

Idag var vi till min lilla mammas grav. Kan inte förstå att det gått 3,5 månad redan. Vi bytte till nya ljus och borstade bort snön. Saknaden går inte att beskriva...

Så här ser det ut nu...nästa bild är från tidigare i höst.


Shopping och lamor!

Puuhuuhust, blev en lång dag detta! Vaknade vid 8, somnade om en liten stund och klev upp halv 10 och masade mig till kaffebryggaren (har fortfarande inte köpt MITT kaffe så jag får dricka äckligt substitut) och slog på den. Hann somna stående innan jag upptäckte att det var för lite kaffe i bryggen med tanke på tiden den bryggt. Hmm. Vid närmare undersökning hade jag så klart inte skjutit in tratten ordentligt. Jag antar att jag hade ovanligt mycket tur för att vara jag så att inte allt hamnade på golvet.

Sminkade mig lite så där på sniskan och snedden och garderoben gjorde en Kalle&Hobbe så det blev tokrandig lång tröja och oranga strumpbyxor. Hej hopp! Det gick inte att missa mig på stan i dag. I alla fall åkte vi till Luleå och passade på att agera kattskjuts till en pipig Ragdoll med en inte fullt lika pipig matte. Sen bar det av till stan och leta lite t-shirts till träningen i morgon. Kollade lite på Stadium och de har ju jättefina, supersportiga "andas-tröjor" men jag känner mig inte riktigt mogen för den högre ligan än så jag knatade in på H&M och hittade 2 tröjor som jag så klart inte hittar i deras webshop så att jag kan visa dem. Typiskt. Google vill inte heller hjälpa mig. *muttra* I alla fall så är den ena kortärmad och plommonlila och den andra är trekvartsärmad och grå med litet tryck, lite pösig och skön. Vill ha nåt mjukt och inte för tajt så det borde bli perfekt det där!

Har fixat fram lite julsaker i rent förberedande syfte (ler oskyldigt) och får sitta på händerna för att inte sätta upp allt på en gång, nu, nyss!! Ska storstädas först! Sen ska jag frossa i jul...

Lamorna var ute idag fast de stod i sitt lilla stall så jag fick bara en snabb skymt av dem. Lamorna är så coola! De bor med 2 hästar i en stor hage halvvägs mellan Luleå och Piteå. Varje gång vi kör förbi måste vi titta på dem. De är jättebundis med hästarna och strosar runt och betar med dem hela somrarna. Undrar om de spottar på hästarna?

I give you...The Llama song!






Kvällsrapport!

Ett litet småtjat om Idol då...

Jays kilt var cool, Olle sjungande Elton= ♥, Minnah gjorde det bra och Linnéa, min Linnéa var som vanligt helt otrolig! Jag väntar redan på hennes skiva. Det lustiga med Idol är ju att den man verkligen gillar ska man ju hoppas kommer på andra plats. Vinnarna blir ju lite mer bundna.

Ennihu..har sällan varit så trött som idag. Vi kom hem från träningsintrot, peppade till max och på söndag kör vi vårt första pass! Börjar lite försiktigt med ett Core-pass, dvs mage/ryggträning på matta. Lär ju ändå vara stendöd efteråt. Däckade med min ljudbok en timme och jösses vad det var skönt! En bekant till mig kallar det Tantlur och det köper jag rakt av! Tantlur med Torchwood i örat är helt okej faktiskt.

Lär ju inte få ur mig mycket vettigt denna afton så jag tar och ser lite hjärndöd underhållning på tv'n istället!

Sayonara!

Crispy brain?

O Tannenbaum, o tannenbaum, wie grün sind deine blätter? Vaknade och var på julhumör så fort jag slagit upp min träskbruna ögon och fick ovanstående vackra julsång i huvudet. Att den inte är ett dugg vacker har inget alls med saken att göra, jag är mest nyfiken på hur min hjärna fungerar som A) Vaknar med julsång och B) är i 100 % santamode från start trots att jag inte har drömt juldrömmar, inte sett julfilm (på flera dagar) och ingen av grannarna har börjat Amerika-pynta så jag får yttre påverkan på nåt vis.

Dock har jag en teori! Jag har sovit 3 timmar. Så lite sömn kan göra de mest otroliga saker med min tankeförmåga. Exempelvis råka slå på min egen version av Babelfisken i örat (den i D. Adams böcker ja) och börja översätta saker i huvudet så jag får koncentrera mig på att inte börja skriva på franska, tänka på engelska och svära på tyska. Men nu kom jag ifrån ämnet! Julstämning var det. Det är snöns och mörkrets fel! Eller förtjänst? You choose. Så länge jag kan minnas har jag reagerat på samma sätt. Så fort snön kommer så vaknar min latenta julälskare till liv och jag kan knappt bärga mig tills vi ska börja pynta!

Jag tittade ut genom fönstret och betraktade de snötyngda jättetallarna (som FYI i min fantasi är våra gårdsväktare) och kikade på tempmätaren. - 15 visar den denna morgon och då kan man hålla sig för skratt, jag lovar. Det är så torr luft här uppe så när man drar in -15 i lungorna så vaknar man garanterat! Tror det är en avsiktlig konstruktion för annars skulle inte en norrbottnisk käft någonsin vakna till liv nog mycket i detta kolsvarta mörker för att kunna köra till jobbet utan att ha ihjäl sig själv, sin bil samt oskyldiga människor som huttrar på busshållplatserna. Ett andetag och hjärnan blir krispig!

Anyhow...jag kommer bort från ämnet hela tiden och nu minns jag inte vad jag skulle skriva längre så det är nog dags att dra täcket över huvudet och somna om en timme eller två. Var är en varm och go kisse när man behöver den? Nej, just det. De är kloka nog att fortfarande sova.

Och nu startade Jinglebells i huvudet...



Mornings should break!

*Gääääspa* Alltså seriöst. Påminn mig igen varför morgnar är bra? Jag tycks glömma det emellan varven när jag inte kan titta ut genom köksfönstret och på rak arm säga om huruvida det är natt eller dag. Klockan säger käckt och hurtigt att det är morgon och likaså skriker tuppen, om vi haft någon, att det är dags att vakna nuuu! Mitt innersta väsen vrålar i protest! Jag somnade ju nyss? Det är svart ute, det måste vara natt! Katterna vill ju inte ens kliva upp? Min sköna säng har väl aldrig känts så perfekt varm och skön. Trots alla bra argument förlorar jag och tvingas upp. Det är därför jag bloggar när klockan nu är...06.55 pip. Det här inlägget passar totalt in i min nya kategori, om jag lyckas hålla ögonen öppna nog länge för att skapa den...Förresten..."Morning has broken" handlar väl om att morgnarna går sönder, går åt fanders och liknande, eller hur? Det är väl ingen som minns den längre ändå och kan protestera.

Dessutom har jag slut kaffe. Bara det! Inser ni vidden av katastrofen?





Ny design!

Har fått ny bloggdesign som synes! Jag är väldigt nöjd och glad över den! Om ni kikar in hos Miriam så kan jag berätta att det är hon som gjort om min design. I kväll gör jag just inget annat än kikar på tv. Först Grey's och sen Nikita. Har nu sett några avsnitt av den och den är inte alldeles tokig så här en onsdagkväll.

Fryser gör jag hela tiden också och jag fattar inte varför. Det är 22 grader i huset så jag borde inte frysa. Märkligt. Ska nu linda in mig 102 varv i min filt och dricka en kopp te..igen. Funderar på att ha en till kategori som ska heta "gnällkärringen" där jag kan förfasa mig över irriterande saker i tillvaron, vad sägs om det?

Shadowcandy

Tjatar vidare om Cosmetics4less och visar några ögonskuggsfynd man kan göra där. Finns massor mer så gå in och kika...

Maybelline finns det många av och priserna lär göra en ögonskuggsgalning lycklig! 14 kr...




Laval är ett annat märke som är sjukt billigt, 17 kr för singelskuggorna...paletten kostar inte ens 30 kr!



L'Oréalskuggor till mycket sympatiskt pris! 27 kr/st!



Lägg till detta att du hittar mascara, foundation, puder, rouge mm från märken som Urban Decay, Bourjois, Max Factor, Pixi mfl. Frakten går på 85 kr men å andra sidan är alla priser så låga så det är helt klart värt ett klick in på sidan!


Frukt eller kakor, det är frågan

Puh och pust. Sitter i soffan med en tekopp och njuter efter en timmes promenad i oplogad snö. Det känns i benen vill jag lova men ack så skönt! Klurar och funderar på om man kanske skulle baka kakor av något slag då vi får besök i morgon eftermiddag. Frågan är bara hur jag ska kunna låta bli att äta upp kakorna själv i kväll? Knatade förbi Konsum på vägen hem från promenaden och köpte en massa frukt som ska bli kvällens gottis till Desperate och Cougar Town. Banan, äpple, päron, mango och mandarin blir en mumsig sallad!

Ska nog kika på lite recept nu och Tasteline är ett trevligt ställe med mycket gott! Inte för att jag inbillar mig att jag kommer upp i samma antal som på bilden, men nåt ska man väl kunna joxa ihop?


Lolcat of the day

Vi har ju ägnat oss åt bakning ett par dagar här men har faktiskt bägge katterna kvar ;)

funny pictures-meow mix
see more Lolcats and funny pictures

Färgglatt

Jag älskar nagellack. Tycker det är en underbar känsla att leta runt i fyndlådorna efter nyanser jag inte redan har och plocka på mig billiga lack ungefär som smågodis! Depends lack är stora favoriter av just den anledningen. De är så billiga så man kan köpa flera stycken utan att gå under. Samlade ihop några bilder på Nail Of The Day och har väl tänkt visa upp fler färger bara mina naglar växer ut igen. Lyckades bryta av 4 naglar på mindre än en vecka. Måste vara personligt rekord det.

Först ut är en av mina favoriter, ett blått Dependlack jag använt så mycket att jag inte längre ser numret på flaskan. Bild nr 2 är samma blåa lack men med ett lager silverglitter ovanpå. (hu vilket kasst ljus på den bilden) Bild nr 3 är Depend nr 058, ett av sommarkollektionens lila lack. Jag brukar inte tycka så mycket om lila men det här var himla fint! Lite svårt att få bort men det kanske egentligen är en fördel? Sista lacket är också en stor favorit, Depend nr 169. Mörkgrått och täcker fantastiskt bra. Jag satte 2 lager och det räckte gott och väl.




Idag har jag svart lack som ryker i kväll. Får se vad det blir för kul då!

The weather outside is frightful

God morgon! Matat katterna, käkat frukost, läst tidningen och konstaterat att det är kallt ute idag. -13 låter inte så muntert. Låter inte som långpromenad a la tokmotion heller. Huua. Blir nog att leka med hantlar idag istället. Har fortfarande ont i ryggen sen jag lyckades resa mig fel/för fort och slog ryggen i ett lådhörn som stack ut. Rätt i en kota PANG! Så vuxen jag är kände jag mest för att stortjuta just då. Anyhow. Nån sorts vardagsmotion ska man väl lyckas peta in idag även om det är lite väl kallt för att promenera nån längre sträcka.

Nu vill Milou att jag i egenskap av matte ska lägga mig ner så att hon får sussa på min bröstkorg. Vem är jag att neka henne detta lilla nöje?

Tupplurstajm!

Sunday dinner

I eftermiddag har vi ägnat oss åt matlagning. Jag gjorde en kickass soppa och dottern bakade matmuffins till. Muffinsen blev galet goda och om ni kikar i hennes blogg så hittar ni receptet där. Åter till soppan då! Jag gjorde som så:

Soppbas: Koka upp 1 liter vatten tillsammans med 2 buljongtärningar av valfri sort och 1 tsk flingsalt.

500 g älgfärs (eller nöt) stektes ganska hårt och kryddades med
1 tsk paprika och
1 tsk svartpeppar och
1 tsk chiliflakes

Medan det stektes så hackade jag 2-3 chalottenlökar samt 3 klyftor vitlök och slängde i det och rörde om.

När köttfärsen är rejält brynt så häller man helt sonika ner den i grytan tillsammans med en tetra krossade tomater och morötterna samt låter det puttra på i ca 10 minuter.

Därefter satte jag i broccoli, små buketter, ca 3 dl och en hel burk svarta bönor och lät allt puttra i ca 3-4 minuter. Broccolin och bönorna får inte bli mosiga, därför den korta tiden i grytan för dem.

Soppan serverades tillsammans med de supergoda muffinsen som tillbehör och vi åt oss halvt fördärvade!




Nellygodis

Kikade in på Nelly och hittade 3 klänningar jag lätt skulle kunna ha på mig exvis på nyårsafton. Jag brukar inte gilla "oneshoulder" men den blå var riktigt fin! Den svarta hade så snygga ärmar och den blommiga vet jag inte varför jag gillar, jag bara gör det! =)



Vad som händer på nyår har jag än så länge ingen aning om, men jag hoppas det blir någon form av jättefest. Vore kul att klä upp sig till tänderna och vara riktigt glamourös! Till det hör ju att ha killersnygga skor och dessa hittade jag på Nelly när jag ändå var där och kikade...Lite besviken på deras pumpssortiment då jag faktiskt bara hittade ett enda par som var lite annorlunda och stack ut från mängden. Enligt min smak då. Den vinrödlila färgen tycker är helt fantastisk!



Jag skulle lätt kunna ha en sån där walk-in-closet full med skor från tak till golv då skor är en stor passion jag har. Det är sån skön känsla att ta på ett par riktigt snygga skor, även om man inte är så uppklädd i övrigt. Jeans, en snygg top och ett par killerheels är en outfit jag ofta haft på mig när jag gått ut.

Nu ska jag kika in på Tastelines hemsida och leta recept på matmuffins! Det ska bakas idag och det lär bli gott misstänker jag!


Pastadinner!

Måste ju dela med mig av dagens improviserade middag för den blev himla god! Pasta a la släng ihop vad du har!

Finskiva kryddig korv, i detta fall blev det Chorizo
Finhacka 2-3 vitlöksklyftor
Skär/ riv bladspenat
Hacka 2 stora tomater
3 msk Pepperoni/oliv (antipasto)

Fräs vitlök och korv. Häll i resten och rör om. Låt puttra några minuter. Under tiden kokas valfri pasta. Ha gärna parmesanost till samt extra oliver. Jag bakade ostbröd till också och receptet är som följer:

2 ägg röres ihop med
1,5 dl mjöl och
1,5 tsk bakpulver samt
2 dl riven ost

Klicka ut 4 "plättar" på en plåt, grädda i mitten av ugnen på ca 225 grader i ungefär en kvart eller tills de är gyllenbruna. Brödet blev en gnutta torrt i min smak så jag tänker göra dem igen men lägga till en msk smör eller två, alternativt keso för att vara nyttig!

Buon appetito!

Ps) Hur goda får tomater se ut egentligen?




Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Arriba!

Idag har Mitt Nya Liv börjat. Jag och dottern tog en tokpromenad på en timme i ojämn terräng, dvs snöiga stigar och skoterspår. På vägen gick vi in på StepIn och bokade en introduktionstimme. Det ni! Sen får vi en gratis prova-på-vecka och jag har hittills bestämt mig för Zumba (dans till cumbia, salsa, samba och merengue), Yoga, Spinning och ett kombopass Yoga/pilates. Ska bli så kul!!


Idol lite snabbt

Måste bara slänga in en snabb kommentar om kvällens Idol som för övrigt härjar i min hemstad just nu.

Först: Linnèa....kan det bli bättre?

Sen: Linnéa och Jay= MAGI!

Nu bastu, sen omröstning!

Furry friends

Kom på att jag inte har spammat bloggen med bilder på mina två fyrbenta odjur än så det är väl dags?

Milou, min svartvita lilla tjej, är besatt av att tvätta saker. Sig själv, tyg och allt annat som kommer i hennes väg. Hon kan inte jama utan bräker som ett litet får istället. Hon välter ALLT som innehåller vatten så det är väldigt tur för henne att hon är söt.



Sen har vi Floppen då. Katten som inte vet att han är en katt. Han apporterar möss, kan sätta sig på kommando och går gärna ut i sele och koppel. Det bästa han vet är nog att ligga på rygg och bli tokkliad på magen. Hundar är djur man ska klampa fram till och hälsa på så man får vara lite uppmärksam på vad han gör när man är ute med honom. Och just det! Möss man leker med ska vara vita helst. De andra går inte lika bra att leka med fast de ser likadana ut. Gosedjur går utmärkt och vi letar just nu det perfekta gosedjuret till honom. =)



Det var det! Två sötnötar som gör livet gosigare och knät varmare!

Morgonstund utan hjärna

Jag är inte klok. Sitter i vardagsrummet med kaffekoppen i handen, gäspar som en gnu och kommer på den briljanta idén att blogga. Klockan 7 på morgonen.

Den här tiden på dygnet brukar inte mycket vettigt hitta ut ur min hjärna och följdaktligen blir nog det här ett inlägg utan signifikans, dvs mest bullshit. Finns det stavningskontroll i huvudet? Fast som fungerar som en sorts spärr så att man inte släpper igenom alltför banala och tråkiga saker. Som att jag har laktosfri mjölk i kaffet istället för vanlig. Som att det är knäpptyst i huset trots 2 katter, en pojkvän samt en dotter som gör sig redo för att plumsa i snö till busshållplatsen. Någon av dem borde ju göra nåt väsen av sig, men icke. Fascinerande. Eller så har jag bara glömt att ta ut öronproppen ur mitt enda hörande öra. Välsignat skönt är det i alla fall så jag kanske skulle låta den vara kvar?

Selektiv hörsel får en helt ny innebörd. Ena örat hör ingenting och får därmed inte välja alls. Det får döva på i sin egen lilla värld där de enda ljud som hörs är tinnitusbrus och pip. Ett ostämt orkesterdike är en ypperlig beskrivning på vad som erbjuds i ljudväg på höger sida!

"ljudet kommer nu från högra delen av rummet"

För att fatta ovanstående citat så krävs det att man minns de svunna dagar då de körde ljudtester på tv'n. Japp. Jag är gammal nog att ha varit med om det när jag var liten. Det var urtrist och jag fattade inte riktigt vitsen med det då heller. Man var liksom nöjd att tv'n hade ljud och bild.

Att höra i stereo har jag aldrig förut ens grubblat över och nu kan jag inte det längre men det vete fanken om jag saknar det ens? Vänster öra är snällt, samarbetsvilligt och hör allt det ska. Jag känner mig inte handikappad av min 50%-iga dövhet annat än när folk ska viska saker till mig och kategoriskt vill viska i höger öra. Det är märkligt det. I 6 års tid har jag varit döv på höger vilket folk i mitt liv vet, men ändå vill de viska i höger. Varje gång. Har fnissat åt det en och annan gång. I alla fall de gånger jag lyckats få dem att byta öra och börja om och inte missat vad de viskat för att de INTE börjar om utan viskar hälften i fel öra och hälften i rätt.

Summan av kardemumman är att mitt kaffe nu är slut, dotra har skuttat ut genom dörren under glada hurrarop och katterna har käkat frukost och tager nu dagens första tupplur. Tror jag följer deras exempel och tvärsomnar lite, jag med. Dock i soffan och inte på fönsterbläcket. Delar en favvolåt och säger god morgon till alla...





Meow!

Ni som av någon outgrundlig anledning missat Simon's Cat bör genast klicka på länken! Jag kan nästan garantera att ni skrattar er tårögda. Alla som har katt gör det i alla fall. Det handlar om Simon och hans ganska typiska katt, dvs gigantiskt ego, övertro på sin atletiska förmåga och en outsinlig aptit!

Enjoy!
Läs även andra bloggares åsikter om Simon's Cat

Bildbevis på vinter

Var ju tvungen att gå ut och ta en bild eller två på hur det ser ut här. I går såg man gräsmattan fortfarande...Det ser ut som jag bor i Tomteland eller nåt. Blir så sugen på att börja julpynta när jag ser ut genom fönstret, men jag tror jag nöjer mig med att tända lyktorna på bilden nedanför när det lugnat ner sig lite. Syns inte på bilderna men jisses att det snöar fortfarande...




Va? Kom vintern i år också?

Shit vad det har snöat i natt! I förrgår hade vi tji snö här och nu är det ca 30 cm på sina ställen och träden är så snötyngda så det ser ut som att de ska braka ihop vilken sekund som helst. När den snön trillar ner från jättetallarna lär det ju låta som mindre bomber när de landar! Vaknade för ett tag sedan av att min dotter efterlyste min pojkvän som än inte kommit hem från sitt nattarbete på tidningen. Gissa om hjärnan hann utveckla tusen horribla scenarion på varför innan jag kom mig för att lyfta luren och ringa honom? Helt övertygad om att han satt fast i nåt dike, blivit påkörd av plogbilen eller av någon nisse som inte bytt till vinterdäck än. Fattar inte det förresten, hur kan man inte ha vant sig vid att vintern kommer varje år? Och att med den, kommer snön? Ofta mycket, gärna och totalt som en överraskning? Obegripligt.

I alla fall så visade det sig att pv satt fast i bilen ca 500 meter hemifrån och tog sig ingenstans för naturligtvis har ju ingen plogbil varit ut i natt. Det vore ju för mycket att vänta sig, att de skulle ha plogat så folk tar sig till jobbet. Var så mycket snö på vägen att det tog i bilens underrede och då tar man sig inte många centimeter utan att obönhörligen köra fast. Efter ca 1,5 timme så kom det en tyngre bil som lyckades mosa ner någon form av bilspår som pv kunde krypköra efter så han tog sig hem i alla fall. Nu brummar han runt med snöslungan därute (snöslunga redan liksom) och jag lovar att när han är klar med det, DÅ kommer snöröjningen. Då har de druckit kaffe klart, de lata jävlarna, och har tid att släpa sig hit. Att jag för övrigt i skrivande stund dricker kaffe iförd morgonrock och shepherdstofflor och bara lyssnar till ljudet av pv's arbete därute är ju så klart inte för att jag är lat...

Eller är det så illa att vi bor i villaområdet Gud glömde?


Bijouterimania!

Kikade in på Cocoo och hittade en hel del fina saker och var ju så klart tvungen att lägga in lite bilder här för att inspirera andra att gå in och shoppa där! Många ugglor blev det då jag inte riktigt kan låta bli att fastna för dem hela tiden...

Först ut några halsband...



Och nu några armband...



Ringar, ringar, ringar...och sist i raden ett par jättesöta uggleörhängen!



Läs även andra bloggares åsikter om Smycken, Coocoo

Insnöade nyheter

Hittade en inte alltför seriös dagstidning på nätet denna morgon. Fnissade kaffe genom näsan när jag läste de olika artiklarna! Om ni vill ha en rolig start på morgonen så surfa in på Svenskbladet!

Ett litet utdrag om snökaos:


"Unckel konstaterar att många av vinterns problem hade sannolikt kunnat undvikas om SJ hade lärt sig hur snö ser ut för att på ett tidigt stadium kunna identifiera snön och inse att det snöar och att snön kan samla sig i större mängder snö som hindrar tågens framfart."

"På kort sikt föreslår han en rad av omedelbara åtgärder som exempelvis planscher som visar bilder på snö samt förklarar i så enkla ordalag att även en femåring kan förstå vilka egenskaper snö har.
- Planscherna kommer ha beskrivningar i stil med, " Vitt, Kallt, Består av vatten, ibland gult, Inte äta den gula snön"."






Läs även andra bloggares åsikter om snökaos, humor

Knock, knock, knock....Penny??

I dag har jag kikat på radarbilderna över vädret i södra Sverige och milde gud vad det har snöat! De har mer snö än här i norr vilket känns skumt. Väldigt skumt. Fick hem M i alla fall efter att de bytt flygbolag på Landvetter då flyget från Stockholm var över en timme sent. I alla fall..vädret är visst på väg hit så det är väl bäst att man letar fram täckbyxorna.

Sitter och ser Big Bang Theory och garvar läppen av mig. Avsnittet där Sheldon betingar Penny att göra som han vill genom att ge henne choklad! Älskar den serien. Den är fullständigt briljant! För att inte tala om avsnittet där Leonards mamma kommer på besök...Nu ska jag fnissa vidare och sen ska jag krypa ner i sängen med min ljudbok! Har äntligen petat ihop M:s gamla cd-spelare så den funkar! Ypperligt att avsluta kvällen med lite Dr Who.

BAZINGA!


Till kaffet...

Apropå te och kaffe så är det ju kul att hälla det i något fint! Kikade runt lite och hittade lite fina saker...

Första te- eller kaffemuggen kommer från Kasuri. Resten kommer från Newhome där det finns massor av fina saker! Bilderna är så klart klickbara så ni kan se dem lite större.


Och när man dricker ur dessa fina muggar så kan man ha en härlig kofta på sig. Gissa varifrån? Joo, från märket KAFFE så klart!


Coffee!

Jag är ett stort fan av kaffe och te och tänkte dela med mig av mina favoriter emellan varven. Jag har min lilla rutin som jag följer slaviskt varje morgon. Det första jag gör är att sätta på vattenkokaren för att få dagens första kopp kaffe. Just nu bälgar jag i mig Gevalias Colombia, lite halvmörkt, mustigt kaffe som jag verkligen gillar! Och ja, det är snabbkaffe men jag tycker det knäcker många bryggkaffen med hästlängder! Godast blir det om det är riktigt starkt och sen häller man i massor med mjölk. Ljuvligt rund smak som passar perfekt när man sakta vill vakna till liv en mosig morgon. I morse var det lagom kyligt i huset när jag vaknade, katterna sov fortfarande och tempmätaren ute visade på -10. Inlindad i favvofilten med tofflor på fötterna läste jag mina favoritbloggar vilket jag gör varje morgon. Om jag inte får ha min morgonrutin så kan hela dagen saboteras, det lovar jag! Så jag antar att kaffekoppen på nåt vänster symboliserar lugn och ro och att ha en stund för mig själv...



Street Style Aestethic

Fick tips av min vän R om denna underbara sida- Street Style Aesthetic- och har tillbringat en lååång stund med att titta på alla underbara kläder och foton. Plockade några favoriter för att fresta andra att kika in där!



Klänningen på bild 2 skulle jag kunna mörda för! Och likaså de blåblommiga skorna. Mums helt enkelt! Gå in på sidan och låt er inspireras. Jag ska skutta iväg till min garderob och se om jag hittar något roligt att ha på mig i morgon!

Juliga pumlor

Årets första inlägg om julen! Kikade runt på Rustas hemsida och hittade en del juliga prylar för en billig penning. Vi brukar alltid ha tema på vår julpyntning och förra året gick julen i vitt och guld. Väldigt vackert och lite lugnare för ögonen än skrikfärger. Vi har än inte bestämt oss för vilken färg det blir i år men jag är lite sugen på en klassisk gran i allsköns färger och nedtonat i övrigt. Är inte mycket för plotter och tusen tomtar utan samlar hellre tomtarna på en hylla. Punktdekorerar helt enkelt. Blir lättare att plocka bort sen också så man inte hittar en bortglömd tomte i bokhyllan vid midsommar...

Här är en del av vad jag hittade:



Den svarta ljusstaken tror jag ska få bo här på köksbordet. Blir fint då köket går i svart/vitt. Hela familjen älskar ljus så det lär bli en hel del av den varan under jul. Jag samlar på ljuslyktor dessutom men mer om det senare!

MNY- Maybellines nya serie

Hörde att Maybelline ska komma ut med en ny serie smink och blev så klart nyfiken! Verkar vara låga priser och en himla massa trevlga färger. Hittade den här bilden som ju är ganska talande:



Nagellack för 29,50 gör mig rätt happy måste jag ju erkänna! Nästa gång jag åker till stan ska jag kika närmare på dem och lär antagligen inte komma hem tomhänt! Billiga nagellack är som smågodis, man kan inte välja så till slut köper man mer än man behöver. =)

Polish your nails

Kikade runt lite i nagellacksdjungeln därute och sprang på lite nyheter inför våren. En del av dem var riktigt fina så jag måste ju dela med mig av bilderna! Först ut är ORLY och där blev jag kär det blå och det gröna genast. De ska jag hålla utkik efter när de kommer ut!



Sen har vi China Glaze och återigen faller jag för det blå och det gröna, First Mate och Starboard. Det verkar vara ett mönster hos mig, att jag alltid ser blått och grönt först. Vid en noggrannare titt så skulle nog Below Deck, Sea Spray och Pelican Gray få följa med hem också.



Sist men inte minst hittade jag en riktig godisbit från Lancôme! Jag menar, TITTA på glittret! Jag blir alldeles till mig!


Stickigt värre

Bänglar vidare med mitt projekt Sticka Tröja. Har för enkelhetens skull delat upp projektet i olika delar för att inte överrumplas av stickångest. Målen har väl sett ut som följer..

1. Fundera över om det är en bra idé.
2. Komma fram till att jag är nog bra på stickningens grunder för att klara det hela.
3. Inse att jag inte hittar något mönster som är enkelt nog.
4. Komma fram till att frihanda är en bra idé.
5. Bestämma vilken färg/färger den ska vara i.
6. Mäta mig själv
7. Inse att en minitröja är bättre som första försök
8. Leta garn...
9. Som är billigt.

10. Sätta igång!!
11. Hata mig själv för att jag började.
12. Repa upp, börja om.
13. Ge upp. Slänga in fanstyget i en garderob.
14. Tjura ihop totalt.
15. Plocka fram det igen och envisas vidare.

Jag är väl på punkt 7 och 9 just nu. Fortfarande entusiastisk och tror på min förmåga! Har en del inkommande bäbbar i bekantskapskretsen så kanske någon av dessa (stackars barn) får mitt första försök.

Nu te och sticka klart sjal!

Lila EOTD

Så klart kunde jag inte hålla mig utan blev tvungen att leka lite med min nya lila palett från Collection 2000 samt FACE. Om jag hade haft en vettig kamera så hade bilderna blivit bättre men jag försökte få fram färgerna lite i alla fall!



Hu vad oskarpt...



Gud vad jag behöver en kamera. Verkligen.

Sneek-a-peek spring 2011

Kikade in hos Vogue för att få lite inspiration denna gråa höstkväll och vad fick jag se om inte vårens sminktrender! Här är några bilder som ger en försmak på vad som komma skall! Verkar vara antingen eller som gäller i vår. Antingen väldigt "naket" och naturligt eller färgsprakande. Bra för oss som aldrig kan bestämma sig! Metallfärgerna verkar trilla ner även på läpparna och det blir vanligt med heltäckta ögonlock i samma färg!

Jag ska definitiv ta fram sminket jag fick idag och leka lite! Kanske att jag lägger ut en bild sen?







Nedanför ser man den mycket naturliga looken, knappt att sminket syns!


Smink och sånt

Kan det bli gråare och mörkare ute än nu så blir jag imponerad. Ingen snö så långt ögat kan nå och plusgrader. I november, i Norrbotten. Känns väldigt konstigt måste jag säga. Ägnar dagen åt lite städning och virkning. Repade upp en halsduk igår och har nu börjat göra en sjal av det garnet istället. Vaddå uttråkad?

Inväntar paket från cosmetics4less som pojkvännen är och hämtar åt mig. De har galet låga priser och det ska bli kul att se om färgerna stämmer på mig. Beställde foundation, puder, ögonskuggor och läppstift. Får väl slänga in en "dagens ansikte" när jag testat dem. Kan verkligen rekommendera den sidan! Frakten ligger på 85 spänn till Sverige men deras priser är så låga så det är helt klart värt det. Sally Hansens nagellack för under en tjuga är helt okej!

Det är märkligt ändå vad svårt det är att hitta foundations som är ljusa nog för oss nordbor. Kikar man på de vanligaste märkena så är det sällan något passar och är det ljust så slår det nästan alltid mot rosa. Jag har gul underton så jag ser inte klok ut i foundation som slår mot rosa. Det enda något så när vettiga jag hittat är Maybellines mineralfoundation som har en hyfsat ljus nyans som inte är a la gris. Rekommenderas! Överhuvudtaget verkar allt med mineraler vara ljusare i tonen. Finns ett märke som heter Everydayminerals som har bra priser och mycket att välja på.





Ljuvt minne, eller?

Härom veckan hände följande...

En del dagar ska man inte kliva upp ur sängen. Den här dagen började bra men sen gick det utför. Där stod jag och M  i hennes rum ångande bort tapeter,  svettandes som de värsta bastubadare, när vi hör ett ljudligt kraschande på andra sidan väggen raskt följt av ljudet av springande tassar. Aj fasen. Vem av katterna hade gjort vad? Jag rusade in i vardagsrummet och möter en sällan skådad syn!

Kaffe. Kaffe överallt. Kaffe på väggen, golvet, skänken, pallen och blommorna. Kaffe på ungefär alla ställen utom där det skulle vara, nämligen i perkulatorn. Perkulatorn låg i delar och simmade på golvet. Milou satt uppflugen på köksbordet med tefatsrunda ögon och med en blick som om perkulatorn naturligtvis helt avsiktligt hade kastat sig efter henne med vilje och inte alls ramlat för att hon bänglade och rev ner den.

Tung suck.

Papper, plastpåse, sop, ajax, skurborste samt en hel del svordomar krävdes för att få bort allt kaffe från Överallt. Så klart sträckte jag mig också när jag ormade mig in under skänken för att torka bort det som ramlat uppåt (!) på tapeten bakom skänken. Milou är ibland väldigt gratis.

En liten stund senare när jag tänkte mig en kaffekopp i godan ro så lyfte jag naturligtvis koppen med den arm jag nyss sträckt och ännu mer naturligtvis tappade jag koppen i golvet! Dagens andra ljudliga krasch hördes. Denna gång ackompanjerat av ännu högre svordom samt en hel del sopande.

Inget kaffe för mig alltså. Jag kan svära på att Milou såg mäkta självbelåten ut när hon tittade på mig ifrån bordet där hon tvättade sina redan perfekt rena tassar.

”Matte, är du gratis nu?”


Shoes, shoes, shoes!

När man kikar in på Modezine blir man sällan besviken! Hittade dessa ljuvliga skor där, alla från ASOS och inget par kostar över 700 kr. Jag blev mest förvånad över att jag hittade ett par leopardmönstrade pumps som jag faktiskt gillar!




Väskgodis!

Kikade runt lite på nätet efter söta partyväskor och hittade några som gärna kan få bo hos mig! Alla är i prisklasser som inte är rena rama rånet dessutom...

Först har vi två väskor från Ellos:



Nästa är från Nelly:


Haléns hade en och annan karamell!



www.asos.com hade denna sötnos:



Och KappAhl denna:




The lovely bones

Hade ju tänkt att jag skulle skriva något spirituellt och intressant om denna helg men jag är trött som en gnu så jag nöjer mig med ett filmtips! Ni som inte sett "Flickan från ovan"- gör det bums! Vi såg den i kväll och den är onekligen bra. Bitvis obehaglig, väldigt visuellt vacker och en gripande story. Den är till och med ibland så spännande så att man studsar och skriker order till personen i filmen om vad den borde göra och inte. "Spriiiing, nej gå inte dit!!! Skynda dig dååå!!" Eh ja. Jag gjorde det i alla fall.


RSS 2.0