B-day today!

Vaknade för en halvtimme sen och insåg att idag fyller jag år! Av den anledningen fick kaffet sällskap av en nybakt bulle! Idag får jag öppna paket, äta tårta och spendera tid med nära och kära! I kväll åker jag och katterna till pojkvännen och stannar där en vecka. Härliga tider!

Lovar att peta in bilder på presenterna som gjort mig nyfiken i flera dagar nu!


Woop! Värme!

Wow! Idag är det nästan sommar ute! Runt femton grader varmt och strålande solsken. Det har vi inte varit bortskämda med här uppe fast det är slutet av maj snart. Var ut och kikade på mina blomster på baksidan idag och konstaterade att EN påsklilja har överlevt min utrensning jag gjorde i höstas. Pippigul och glad! Syrenen börjar visa livstecken också. Herr Katt fick följa med ut i kattgården och vädra nosen lite, det var mycket uppskattat! Han är såpass pålitlig att jag vågar ha med honom dit fast det inte finns något tak än. Det gamla taket roade sig snön med att ha sönder. Tack för den.

I morgon ska det inhandlas tårtgrejor för på onsdag tänkte jag fylla år lite! Är galet nyfiken på de tre paket som ligger på min dotters skrivbord och retas med mig!

Sayonara!

Drömma kan man ju?


Pink shoes!

Fick för mig att undersöka vad det finns för fina RÅÅÅSA skor där ute och här är ett gäng som gärna skulle få bo i min garderob! Sko numero 1 är från märket Allure (shoebuy.com), sen har vi nr 2 och 3 från have2have och 4 och 5 från Pinup (shoebuy.com). Är de inte ljuvliga så säg?



Meeen, de som fångade mitt hjärta och ha-begär mest av allt var ändå dessa från Shoestyle och de är inte ett dugg rosa:





Zoo

I förrgår körde vi rätt in i naturen för att hämta ett släp hos pojkvännens föräldrar. Vi måste ha åkt precis rätt tid på dygnet för att få se djuren i naturen påbörja sina nattförflyttningar. Först kom en liten räv knatande, sen Herr Bäver, Mamma Älg + fjolårskalv, en till räv och ett gäng fåglar...Älgarna hann jag fota men tyvärr har jag ingen zoom att räkna med så det blev för suddigt. Men trust me; de var jättefina! Vi körde förbi stugan också och där möttes vi av att vägen inte existerade. Framför oss simmade nämligen ett gäng kaxiga änder där vägen borde varit. Stugan ligger på en mycket smal ryggås, med en sjö på varje sida, där vattnet varje år vill dejta vattnet i den andra sjön: översvämning. Själva stugan med förstukvist och liten trappa ligger kanske 3 meter från vattnet när det är normalhögt, nu ligger nog allt utom själva stugan under vatten. Det är ganska vackert och jag önskar att jag hade kunnat ta mig närmare stugan för att fota mer..

Kaffe sa ni?

Här brukar man kunna köra men icke denna gång!


Aloe

Måste ju skrika ut över nejderna att Aloe Rub från Sasco är det bästa som finns när musklerna gör ont. Jag har fibromyalgi och har därmed provat massor av olika liniment som sägs ska hjälpa men Aloe Rub är överlägset bäst. Den går mycket djupare än vanligt liniment. Dessutom doftar den av barndomens Jenkatuggummi <3

Om man vill ha något som lindrar rodnad, brännskador, myggbett,

känslig hy och diverse annat så kan man använda Jellyn.

Ack så snäll för hyn och sugs upp på nolltid!

 

 

Så knata in på närmaste hälsokostbutik eller varför inte handla direkt från Sasco?

Nu är det kaffedags!


LUSH deluxe

Kikade in på LUSH för att leta efter Babyface, en rengöring/fuktighetsbomb som snart är slut här hemma men till min stora sorg hittar jag den inte. Däremot hittade jag flera andra jag använder och måste ju visa de jag provat på sistone.

Charity Pot- lotion för hela kroppen. Underbar helt enkelt!
Sjunker in attans så fort och burken räcker en evighet.
Dessutom går varenda krona förutom momsen till välgörande ändamål.
Me like!

Nästa underbara sak är You've been Mangoed!

Den har jag i badet, antingen rätt ner i vattnet

eller så smörjer jag in hela mig med den

och sen sjunker jag ner i kokhett vatten.

Doften är helt fantastisk och man blir len som en bäbirumpa av den!

 

Vanilla Fountain är en annan stor favorit!

Jag ÄLSKAR ju vanilj och letar alltid lotioner, parfymer eller tvålar som doftar vanilj.

Den här blir man inte besviken på!

Hela badrummet doftar vanilj när den här har fått fräsa i badet.

 

Den ser så god ut! Vill nästan provsmaka!

 

Sen är jag lite nyfiken på denna serie som heter Rose Jam.

Rosor och citron kan inte bli fel!

Ska knata in i butiken och köpa hem tror jag!

 

 

 

 


Tapeter då?

Jag lovade ju för ett tag sedan att jag skulle visa upp hur det går med vårt renoverande av lägenheten så här kommer några bilder jag lyckades komma ihåg att ta.

Mitt rum hade den här fina, fina tapeten när vi flyttade in för länge sen och jag kräks lite när jag ser den.

What was she thinking...?

Den är nu utbytt mot denna som jag älskar:

 

Taket är vitt, är bara kameran som inte vill återge färgen korrekt.

Lite skillnad tror jag bestämt att det blev!

Min dotters rum hade den här tjusiga tapeten:

 

Som nu är utbytt mot denna:

 

Detalj av mönstret:

 

Lite nöjda är vi allt!

I morgon ska jag ställa in min nya säng. Har ju haft en dubbelsäng i mitt lilla sovrum och det är omöjligt! Det är för litet så det kändes som att man klev in i sovrummet och bokstavligen ramlade ner i sängen. Nu blir den en 120 säng, byrå, spegel och lite annat fint som ska in istället. Kommer att kännas stort som en balsal! Mer bilder kommer säkert, kan inte låta bli att dokumentera utvecklingen från ganska ful lägenhet till ljusare och fräschare lägenhet.

 

 

 


Tjena kexet!

De här kanelkexen måste vara sända från himlen! De är så goda att mina smaklökar sitter och småfnittrar av glädje för att jag just ätit 3 stycken till mitt morgonkaffe. Gå och köp dem på Ö&B, genast! Underbar kanelsmak och så lite sockrad yta. Passar lika bra till kaffe som till te, har testat bägge.

Och jo! God morgon!


Fina, fina cykeln!

Team Sportia har en tävling där man kan designa en cykel och sen vinna den! Självklart har jag gjort en och jag älskar den! 50-talet ligger mig varmt om hjärtat så färgerna är härligt gräddiga pasteller! Den är döpt efter vackra Audrey Hepburn. Gå gärna in och gilla min och gör en egen! :)

Länk till min Audrey




Drunken sailor och påskliljor

Uuuh. Vaknade och kände mig överkörd av ett tåg. Man skulle kunnat tro att någon stulit min kropp och varit ut och röjt med den i natt men icke. Har nog lyckats sova i avancerade yogaställningar, icke lämpliga för människor med viss stelhet i musklerna. Stapplade som en drunken sailor till kaffebryggaren, råkade hälla i TVÅ skopor kaffe i min mugg istället för en så det blev lätt odrickbart. Orkar inte göra om så nu dricker jag tjära istället. Jag lär ju vakna åtminstone, det är ett som är säkert.

Undrar om inte krattan får åka fram idag? Kikade ut och det finns inte en snöfläck på gräsmattan bakom huset. Påsk- och pingstliljorna blommar glatt i ett hörn och rabarbern har börjat växa. Dessutom skiner solen och då börjar det klia i pysselfingrarna! Lite tidigt att ta bort vintertäcket från rosorna men man kan ju göra fint runt omkring? Se vad som överlevt den hysteriska mängden snö som legat tung över växterna i ett halvår snart. Sen ska jag ju börja kriget mot myrorna...i år är jag tungt beväpnad med både gift i pulverform samt fällor. I will win. Finns inget annat alternativ.

Ha en bra dag idag!


Shoes!

Idag blåser det minsann! Perfekt att ligga i sängen och läsa skvallertidningar och kika på skor på nätet. Det är länge sen jag spanade på skor nu, men det börjar väl bli dags att hitta lite fina sommarskor. Än är det ett tag kvar innan vi kan trippa fram i pumps här men man kan väl få kika lite?

Har länge letat de perfekta nude-pumpsen och även svarta och nu ska jag nog kila in och prova dessa på Din Sko. De har det angenäma priset på 299 pix och finns i massor med färger!


På Scorette har jag kärat ner mig i dessa. De är dessutom hur sköna som helst att gå i så jag är väldigt frestad! 

 




Misstänker att det sista paret där kan bli för höga för mig, men de är ju så söta! Har nyss köpt ett par nya jeans och jag tror att de skulle passa så bra till dem! Jag får kanske mest sitta ner och vara snygg i dem? 

Nu ska jag nog peta i mig lite lunch och packa väska inför helgen!




Bara brus

Har jag sagt att vi lever en tv-lös tillvaro här? I mars beställde vi Viasat kanalpaket och det kom i april och ville inte fungera. Den 16e april felanmälde vi det hela och nu är det 11e maj...

Paniken i början när man inte kan se tv är nästan lite komisk! "Vad ska vi göra nuuuu?!" Efter någon vecka så har jag slutat bry mig. Visst hade jag velat se mina favoritprogram eller slöa framför teven på kvällen ibland men oj vad jag har fått mycket annat gjort istället! Tror inte att lägenheten hade blivit "nästan-klar" så fort om teven hade stått och lockat i bakgrunden.

I helgen ska jag till pojkvännen och hans tv fungerar. Undrar om jag kommer att slänga mig ner i soffan av gammal vana eller om jag kommer att glömma bort att se på tv även där?


The Doors

07.20 ringde det på dörrklockan och jag försökte slita sömnen ur ögonen och se ut som att jag självklart var vaken. Få saker får upp mig frivilligt så tidigt men att hantverkare kommer för att hämta mina dörrar, alla dörrar i hela lägenheten, är en bra anledning att kliva upp! Nu ska alla bli vita och fina! Vissa problem uppstod när jag insåg att katterna knappast skulle sitta snällt och låta bli att smita ut medan dörrarna bars ut så Milou fick finna sig att sitta i transportburen en stund och Herr Katt fick på sig sele och koppel och blev förpassad till kattgården. Den har inget tak än därav kopplet. Han blev så klart överlycklig! Vem bryr sig om att det regnar, bara man får vädra pälsen?

Nu ska vi vara utan dörrar överallt i 5 dagar. Jag har aldrig tänkt på hur mycket dörrar skapar personliga frizoner förrän nu. Givetvis toan då, men dörrarna mellan sovrummen eller dörren mellan mitt rum och köket. Onekligen känner man sig exponerad på nåt märkligt vis. Sova utan att störa eller bli störd. Vi har inte samma dygnsrytm jag och min dotter så det lär bli att smyga lite. Nå, det är ju bara för 5 dagar så det ska vi väl överleva? Perfekt tillfälle att städa skafferier och skåp i alla fall! *tänk positivt*

Dagens andra kopp kaffe är påbörjad och tidningen väntar på att läsas, så ha en riktigt god morgon!



Neee, inte så där trasiga...


Maj, den nya vintern

Jodå, jag lever fortfarande. Blev bara lite uppslukad av att ligga under täcket med näsan i en bok och försöka gå i idé över vintern. Nu är det ju maj och man skulle kunna förvänta sig att snön är borta va? Icke. Bestämt nej. Snön är kvar och den fick det lustiga infallet (nerfallet?) att kasta ytterligare 10 nya centimetrar på oss för någon dag sedan. Det är bara rent utav oartigt!

De senaste månaderna har vi packat upp kartonger, packat ner i andra kartonger, rensat klädkammare, rensat vind, hittat nya spännande outforskade kartonger, packat upp & ner och slängt och sparat i ett sorts organiserat kaos. Ja, jag är less på kartonger...Nu är det bara *trumvirvel* 5 kartonger kvar. Sen är det faktiskt färdigt! Väggarna är klara, bilder kommer på våra fantastiska tapeter nån dag. Lite nytt till köket har vi införskaffat och snart blir alla luckor omlackade. Så klart blir de hämtade lagom till min födelsedag så att jag kan visa upp allt mitt porslin, plastbunkar och muggar för varenda kotte. Håhå. Saker man får leva med.

Så nu när insidan av lägenheten är klar så råkade jag ju idag titta ut på baksidan och insåg att där krävs krafttag för att få det att se vettigt ut. En hylla i kattgården har dött under vintern för att grannen ovanför inte lyckades kasta snön nog långt utan den landade käckt på hyllan och knäckte en planka. Tackar, tackar. Nytt tak ska fixas, allt ska skuras och sen ska det ut mysiga trasmattor på trätrallen. Dagens ljuspunkt där ute är att syrenen överlevt vintern och ser frisk ut!

Nu ska jag sluta babbla och ägna mig åt min senaste bok; The Hunger Games!

RSS 2.0