Bara för att det är gott

Måste rekommendera Arla's Kesella med hallonsmak. Den är gudomlig. Den är så där "önskar att jag kunde trycka ner hela ansiktet i den lilla byttan och slicka bort varenda liten rest"- fantastisk! Vi åt den igår tillsammans med färska jordgubbar framför Idol och jag är nu kär. Köp den! Ha den till bär, sätt den på tårtan, ät den som den är, ha den som topping på muffins eller vad som helst bara du äter den!

Mer Kesella åt folket!


Morgon i alla fall

Tänkte skriva "god morgon" så där glatt och hurtigt i vanlig ordning men kom av mig helt. Har bara sovit 3 timmar så särskilt god är inte denna start på dagen. Inte ens mitt goda kaffe lyckades lyfta mig ur leran idag. Ja, jag gnäller. Idag är jag en tvättäkta bitterfi**a. Och varför det då, kanske ni undrar?

Hösten har kommit och mina leder har upptäckt det. That's why. Det skriker i muskler, senor, leder, huden och allt runt omkring. Går som en 90-åring och det tar en evighet att skriva. Jag som svurit på att inte gnälla ihjäl mig i bloggen bara för att jag har en trasig kropp. Nåja. Ibland får man faktiskt vara mindre äppelkäck.

Så...gnällgnällgnäll! Ouch, aj, fan och hans mormor.

Oh Lola!

Nya doften "Oh, Lola EdT" från Marc Jacobs,
för dig som vill svepa in dig i fruktiga fräscha noter av
smultron, hallon, pion och vanilj.
Med andra ord - bra, bättre, bäst!
Jag som älskar min Lola blir ju onekligen nyfiken
på den här nya..


Psst...

Välkomnar en ny prenumerant! Det gjorde min morgon ack så trevlig!


Kliv av!

Kyss för guds skull inte din partner på flyget för då kan du bli avslängd! Eller vänta...det gäller bara om du är homosexuell. Då får du inte kyssa, i det här fallet, din flickvän så att andra passagerare ser det för de kan ju ta illa vid sig och kräva att ni blir avslängda. Är du hetero är det helt okej att halvt om halvt ha sex på planet, nödtorftigt skyld under en filt. Alternativt det inte ett dugg diskreta att ha sex på toan. För det är ju så fräscht. Men ni är ju i alla fall hetero.

Jag blir så arg och less.


Hyfsat hög lägstanivå

6:ans slogan på tv-rutan fick mig allt att fnissa lite. "Hyfsat hög lägstanivå" stämmer väldigt bra. Det var två premiärer i går kväll och jag kikade på bägge medan jag satt och stickade. "Karatefylla" och "Outsourced".

Karatefylla är blandade sketcher som alla verkar gå ut på sex och sprit i olika varianter. Förutom sketchen med "det kanske är Smurfen som är för liten" så fann jag inget speciellt roande, bara pinsamt och inte ens på ett bra sätt. Vuxna människor som beter sig som dyngraka fjortisar med överskott på hormoner är inte riktigt min grej. Lär inte se det igen.

Outsourced
utspelar sig på en teletjänstcentral i Mumbai, dit en amerikansk chef skickats för att övervaka företagets kundtjänst. Nu måste chefen, Todd Dempsy, förklara allt om amerikansk populärkultur för sina anställda, och även försöka förstå sig på den indiska kulturen. Detta möte innebär en hel del kulturkrockar. I första avsnittet ägnar sig stackars Todd åt att förklara vitsen med att sälja saker som ingen behöver, vilket hans personal har lite svårt att greppa. Den här serien däremot kan jag tänka mig att ge ett par avsnitt. Den är charmig och småputtrig och jag som är svag för Indien får mig en och annan tjuvtitt på vyer och vackra kläder.

Family Guy och Simpson's visade också nya avsnitt i går men de missade jag för det är ju kvalveckan i Idol! Rätt tjejer gick vidare om ni frågar mig. Älskar bägge två för att de inte låter som alla andra eller wailar sönder låtarna. Lilla Amanda Fondell påminner mig ibland om Linnéa från förra året och i min värld är det bara bra. Så mycket röst ur en sån liten tjej! Ska bli spännande att se hur det går för dem. Än så länge imponerar inte killarna på mig, förutom då möjligen Robin. Har inte förlåtit dem för att Nicholas inte gick vidare..

Och förresten så suger facebook's alla ändringar just nu. Big fat NO till dem.

Dra åt fanders med en krona tassen!

Jag blir så arg. Gick in på Blocket och kikade på klösträd och hamnade så klart på "katter säljes"..Stort misstag. Jag hittade 1) okastrerad hane som fått gå ute 2 år, undrar hur många kattungar han bidragit till? 2) kattungar som säljs utan att vara vaccinerade 3) Kattungar som säljs enligt principen "sänkt pris vid köp av flera", 4) Mystiska blandningar som säljs för högre pris trots att de är huskatter osv i all oändlighet! Tror jag hittade 3 annonser som verkade vettiga, varav 2 var från uppfödare.

När ska folk lära sig att kattungar föds om man inte kastrerar sin katt? Att om den får gå ute så försvinner den, blir påkörd, gravid, föder ute och sen kanske dör? När ska de lära sig att katten likväl som hunden har rätt till samma respekt och behandling och inte är en slit-och-släng-vara?

Jag blir så ofantligt trött bara.

Gå in och läs på Kattstatus!


Pälsförbud

I AB kan man idag läsa om Pälsförbud i en liten stad, West Hollywood i Kalifornien. Kopierade in det mesta av artikeln här:

"Staden West Hollywood i delstaten Kalifornien, USA, har som första amerikansk stad beslutat att förbjuda försäljningen av pälsvaror, skriver brittiska tidningen The Telegraph. Efter en sju timmar lång debatt klubbades förslaget att förbjuda försäljningen av kläder som helt eller delvis består av djurpäls, hår eller ull, enhälligt igenom av kommunfullmäktige.

West Hollywood är en liten stad så vårt beslut är symboliskt. Förhoppningsvis når budskapet Fifth Avenue och förhoppningsvis börjar folk prata om pälsförbud på ett nytt sätt, säger kommunfullmäktige John D'Amico till The Telegraph.

Ett slutgiltigt beslut om pälsförbud klubbas i oktober och kommer inte att innefatta läderprodukter. Man har heller inte bestämt sig för om secondhand- och vintagehandeln ska förses med ett pälsförbud. Förhoppningen är att lagen om försäljningen av pälsvaror tas i bruk i juni nästa år."

Ett litet steg framåt i alla fall! Jag erkänner att jag använder ull och läder då det är en av de få saker som håller värmen rejält här uppe, men äkta päls tar jag inte på mig för allt ris i Kina. Jag vet att det för många är en statussymbol, men jag kräks nästan lite när jag ser det. Nu för tiden finns det dessutom väldigt snygga fuskpälsar så varför bära det skinn du stulit från ett djurs kropp? Djuret hade behövt det bättre än vad du gör. Så hatten av för West Hollywood! Hoppas de startar en trend!

För tidigt

06.05 ringde klockan och jag var mitt inne i en ljuvlig dröm av något slag. Den måste ha varit ljuv för drömmar är aldrig så bra som när man är tvungen att kliva upp tidigt. Fy vad jag verkligt avskyr att stiga upp den här tiden. Jag har inget emot tidig morgon som så, men kroppen är verkligen inte i bra skick. Det värker och bränner i muskler och leder och det tar en timme ungefär innan jag kommer igång. Man tycker att man borde ha vant sig vid att vara trasig efter så många år men icke det.

Nu har jag dock kaffekoppen och mina 2 mackor och hinner läsa morgontidningen innan jag måste börja rotera. Den delen av morgonen uppskattar jag dock. Att sitta ner med mitt kaffe och min frukost och bara vara ensam med min tidning och mjukstarta hjärnan.

God morgon!

Glömde ju

Välkomnar en ny prenumerant också! Såg att mina hela 4 prenumeranter blivit 5 och det gjorde mig allt glader!


Tji tapeter

Äventyret med lägenheten fortsätter. Vi for dit glada i hågen i fredags i tron att den skulle vara tapetserad i hall och vardagsrum och att vi kunde möblera tillbaka allt på sin plats igen. Bah! I ren tjurighet stannade vi där i alla fall även om sovarrangemangen blev något improviserade. Jag är ju så knäpp så jag tyckte det var lite mysigt ändå att sova i mammas Recliner i köket med datorn på köksbordet och värmeljus som enda ljuskälla. Det enda positiva var att Runes El varit där och fixat lite småsaker och det ska de ha plus i kanten för!

Vi hann umgås med bästa vännen och surra en himla massa samt bli nerdrägglade av söta Samojeden Luna. I mina ögon en helt klart mysig kväll ändå. I morgon ska jag ringa hyresvärden och efterlysa min tapetsering. Hade ju tänkt spendera nästa helg där men orkar inte med kartong- och möbelkaos en helg till.

I morgon ska jag upp i gryningen så nu säger jag godnatt och lovar (solemnly swear) att uppdatera lite oftare än jag gjort på sistone. Jag skyller på höstmörkret som lockar fram organisationsdåren i mig så jag helt enkelt inte har lika mycket tid över till att filosofera i bloggen. Sen planeras det stordåd också men det berättar jag mer om en annan dag!

Idolnotis

Linni, Robin, Moa och Nicholas! Hittills mina favoriter i Idol...ska bli roligt att se om Nicholas går vidare eller om de sågar honom för att han inte är så bra på svenska. Fast han läser ju "swedish for Idiots"... =)

Linni och Robin är ju bara sjukt bra!

De e bar' å åk...hem?

..och by the way...såg Idol i går och så klart Andreas valde att åka hem. Jag vet inte vad jag ska säga. Satt igår och blev lite så där arg i tv-soffan och tänkte att va'fan anmäler han sig för om han är så till den milda grad blyg att han ser ut som att han vill springa och gömma sig konstant? Jag lär väl få mig kring skallen för att jag inte tycker jättesynd om honom. But I don't. Ingen tvingade honom att söka och han snodde en slutauditionplats från någon annan. Någon annan som kanske hade blivit överlycklig för chansen.

I början kände jag empati för honom och hoppades verkligen att han skulle klara det. Killen kan ju sjunga så det dånar i knutarna! Men igår efter att ännu en gång hört honom klaga mest hela tiden så blev jag så där tv-less. Ni vet, man vet inte ett smack egentligen men blir irriterad ändå baserat på den lilla information man har. Kanske helt orättvist?

Tycker bara att det är så himla trist! Andreas har röst! Massor av bra röst. Tror tyvärr att han bränt sina broar vad Idol anbelangar. Man kan ju hoppas att han bestämmer sig för att fortsätta ändå, fast kanske i en studio med mindre press på sig. Sjung pöjk, du kan ju!

Stormy weather

Wow, vilket väder denna morgon! Jag blev alldeles lycklig när jag vaknade och hörde stormen yla runt knuten och regnet som smattrade mot fönstren. Jag kan kosta på mig att bli lycklig över detta väder då jag inte behöver gå ut genom dörren om jag inte absolut vill. Så...yay till höststormen!

Medan kaffevattnet kokade stod jag vid köksbänken och skar upp frukost till katterna. Jistanes! Man skulle kunna tro att de aldrig fått mat. Milou näst intill vrålade med sin väna stämma och Floppen försökte få längst framtassar i stan! Why, you say? Jo, de skulle få rå kyckling till frukost. Rå kyckling är guds gåva till katter om du frågar mina i alla fall. Jag tycker ju att artanpassad föda är rätt smart så det blir en win/win på det. Hur kan man för övrigt tycka att det är okej att ge en carnivor (köttätare) veganmat eller mat som till största delen består av spannmål och andra icke artanpassade tillsatser?

Nu ska jag lyssna vidare på stormen och dricka mitt kaffe. Belåtna katter putsar morrhåren och gör sig redo för tupplur.

God morgon!


Röda blad

God morgon! Dagens första gapskratt fick jag när jag läste i Aftonbladet. I artikeln om att Nicholas Cage är en vampyr kan man läsa att han låter sig åldras tills han är runt 80 år innan han försvinner för att dyka upp någon annanstans i världen. Mhm. Om vi nu för ett kort ögonblick låter Urban Fantasy vara verklighet (i wish) så undrar jag hur i hela fridens dagar en vampyr skulle åldras? They are already dead. Nåja, jag fick mig ett gott skratt åt det hela.

Hösten har bestämt anlänt här även om jag har svårt att tro det när jag ser ut på knallgröna gräsmattor och glatt blommande rabatter. Nånting är fel. Det är snart oktober och det är inte ovanligt att första snön brukar ramla ner runt den 10-15. I år kommer den i så fall att trilla ner på mina petunior som blommar för fullt. Rönnarna har just såpass börjat få röda blad i sprida svärmar, kluster? flockar? fläckar? partier? Ja! I spridda partier! Det ser rätt kul ut. Hela rönnen är grön utom en knallröd cirkel av blad i mitten. Flyttfåglarna drar iväg så jag litar på dem trots +15 och strålande sol. Min älskade höst är nog här ändå. =)

Jag har börjat sticka igen (en halsduk/krage till min nya duffel) och värmeljusen tänds varje kväll. Filtar, raggsockor och flanellpyjamas! Fast pyjamasen behöver uppdateras upptäckte jag igår. Kanske att jag åker en sväng till staden och letar? Cubus brukar ha himla söta pj's till rimliga priser. Sen är det fritt fram att missbruka te i ohemula mängder. Tror Kahl's får sig ett besök också. Jag vill ha ett te som doftar och smakar jul. Äpple, kanel, saffran, glögg och vanilj ska jag hålla utkik efter.

Nu kaffe!




Mja, seg..

Har snott åt mig pojkvännens laptop och den är HUGE i jämförelse med min. Drabbas nästan av svindel ju! Skriver som en kratta också för att jag inte är van vid tangentbordet. Det är lite större än mitt det med. Plötsligt känns det så l å n g t mellan tangenterna. =)

Dagen har varit segast i hela världen. Har tvättat lite, hostat, fixat disk, hostat, rensat kattlådor, hostat...ja, ni förstår..är redigt less nu. Tänkte ju vara frisk i helgen men jag börjar tveka lite på den saken. Vi ska till världsmetropolen Luleå och fixa och dona. Tjejerna ska ut och roa sig och jag ska flytta möbler. Blir nog en fikasväng på dagen trots att favoritfiket har stängt pga renovering. Grymma värld. Deras latte är godast i hela världen.

Nu är det bara en tvätt kvar att hänga och sen bäddar jag ner mig med senaste avsnitten av True Blood, Torchwood och Dr Who. Inte så pjåkigt alls det! Ute blåser det så in i glödheta och regnet smattrar. Bäddar för en mysig natt!

Bonne nuit mes amis!

H&M och Gina- Inspiration

Köpte en svart hatt och en senapsgul sjal i går och insåg att det vore kul att hitta resten av en outfit också så jag kikade runt på Gina och hittade det här:



Väska och skor har jag ju redan hittat på H&M men bara för att visa hur ypperligt det skulle passa ihop så slänger jag in bilderna igen:



Jag anar ett visst tema på det hela...Nu ska jag krypa ner i sängen en stund och försöka låta bli att hosta ihjäl mig.


Skor då...igen!

Nu börjar jag vara less på att hosta. Mollipect må lösa upp eländet men det gör att jag hostar ännu mer. Det är så roligt att sitta och sova. Bara för att muntra upp mig själv så bestämde jag mig för att dräggla över skor.

På Haléns hittade jag dessa söta "tantskor" som jag blev lite kär i:

Och sen kikade jag vidare på Have2Have

och hittade perfekta höstboots:

 

Har ingen aning om när jag skulle använda de blommiga

but look at them!!! Kärlek!

 

Vidare nu till Asos där jag föll för dessa två par:

 

Och nu är jag genast på bättre humör fast jag hostar upp hjärnan! =)

 

 

 


Host

Uff. Hosta. Undrar om det är virus eller om det möglet i vindsförrådet som drabbat min hals? Dagen efter förrådsrensningen började jag hosta och det är så där irriterande torrt och raspigt och tungt att andas. Bleh! Jag hann faktiskt rensa vitrinskåpet innan vi for så jag känner mig ändå rätt nöjd.

Kvällen har tillbringats med film. Först såg vi "The Eagle", en film om en romersk soldat som vill rädda sin familjs heder genom att återbörda guldörnen till Rom. Faktiskt rätt okej om man gillar den typen av filmer, vilket jag då gör om jag är på humör för det. Godispåsen som trollades fram till filmen var helt okej den med. =)

Nu ska vi nog se en till film, denna gång misstänker jag att det blir ubercheesy men kan liksom inte låta bli att se den ändå..Rödluvan i nytappning. Antingen är den jättesöt eller så kräks jag. Eller så kräks jag för att den är jättesöt. Hm. Jag lär ju märka vilket. Just nu känns min intelligensnivå i ungefär samma höjd som tröskeln vid golvet pga allt hostande så det gör faktiskt inget om filmen inte kräver alltför mycket hjärna..


Läge(nhet)srapport continues...

Nu kommer jag att erkänna något fullständigt chockerande när det gäller mig. Ni som känner mig kommer att undra om det verkligen är jag som skrivit detta eller om min blogg blivit hackad. Men jag lovar, det är sant.

Jag har slängt böcker.

There I said it. Jag försöker att inte må alltför illa över det. Tröstar mig med att jag kanske inte behöver mina engelskaböcker från högstadiet, psykologiboken från högskolan eller min gamla latinbok. Däremot sparade jag mina lexikon och boken i Rättskunskap. Kunde inte med att slänga den för jag älskade att läsa Rättskunskap. Inte heller kanske jag behövde gamla deckare som ändå är lästa 14 varv så jag förlåter mig själv för mitt privata "bokbål".

Vindsröjningen gick oväntat bra och oväntat fort. Halva vindens yta frigjordes på ca 2 timmar och då är varenda kartong genomgången och sorterad. Många säckar skräp blev det och ännu fler kartonger. Ett helt gäng tomma banankartonger står och väntar på att brukas idag. Nu kan jag få upp en hel del från lägenheten dit upp och därigenom får jag plats med mammas saker i min klädkammare här inne. Finurligt!

Vi var ju iväg till Lulebo i går och valde tapeter. Jistanes vad snygga tapeter i nya Borosan- och Decoramakatalogerna! Det tog inte 10 minuter ens att välja. Man kunde liksom blunda och peka och ändå veta att det inte blir något fult. Valde genomgående ljusa färger med inte alltför mycket kontraster. Kommer att bli attans så snyggt! Sen fick vi myrfällor (pusspusspuss) och en ny, hel duschslang. Långa listan med sånt som ska lagas i lägenheten fick de också. Om två veckor kommer de och tapetserar i vardagsrum och hall och det kändes väldigt snabbt måste jag säga. Heder åt dem!

Idag ska jag packa ner innehållet i mitt stora vitrinskåp så att vi kan flytta det till ett av sovrummen. Allt måste ju ut ur vardagsrummet och hallen så att tapetsnubbarna får lite arbetsyta. Det är tunga möbler så vi får tömma allt som går och sen be starkare individer än oss själva lyfta och flytta dem (starkare individer efterlyses härmed) annars lär vi stupa halvvägs och göra kaffeved av skåpet mm.

I eftermiddag ska vi faktiskt ta en paus och bege oss in till staden och fika med släkt och vänner. Lite avbrott behövs annars blir man nog tokig.

Även denna morgon blev det Cappuccino med dajm. Lyx, sockrigt och antagligen onyttigt som faen men huga vad gott!

Läge(nhet)srapport numero 1

Uj. Uj. Uj och lite uj igen. I går kväll kom vi hit och det första vi fick göra var att starta Städprojekt Massive Attack. Vi har ju inte direkt varit här så mycket sen förra hösten i och med att alla mammas saker är här och jag har inte klarat av att se dem direkt. Nu ska dock fixas här en masse! Först köket så det gick att äta vid köksbordet utan att få ångest. Klarar inte smutsiga kök!

Sen drabbade jag badrummet. Ni vet hur mysigt det "doftar" i badrum man inte använt på länge? Mycket Ajax och WC-duck gick det åt innan jag kände mig mogen för att attackera badkaret. Allt damm som samlats lyckas visst på nåt sätt fetta till sig och fastna som klister på precis allt. Så jag har skrubbat Big Time och bröt en nagel på kuppen- booho!

Sen när vi bestämde oss för att det fick räcka för en kväll så hör jag ett hojtande från vardagsrummet: "Det är miljoner myror här!!!" Just där och då så bara frös jag fast. Jag hatar myror. Jag hatar myror med en sån intensitet att jag gärna ser dem totalt utplånade från jordens yta. Ja, jag vet; de har sin plats i ekosystemet och bladibla. Håll sig där då och inte i mitt vardagsrum!

Den här lägenheten ligger ju precis vid skogen vilket innebär att varje sommar vi bott här har vi haft invasion av myror. Det hade jag passande nog helt glömt bort. Förträngt. Denna gång hade de dock vänligheten att vara döda. Praise the housespiders! Såna har vi också och jag vårdar dem ömt. De är ypperliga myrjägare många av dem och deras små nät fångar in illvilliga myrjäklar. Så, fram med dammsugare och petdammsuga i varenda vrå i hela lägenheten, damma alla filtar, sängkläder och kuddar. Dammsuga och vända upp och ner på varenda möbel. Sen började jag känna mig säkrare.

En halv film senare däckade vi. Jag gjorde ett tappert försök att bädda i soffan. Mammas jättesöta, dyra italienska soffa är inte gjord för att sova i. Alls. Jag var dock för trött för att börja bängla och har överlevt natten där med en något mosad rygg. Tassade upp för en stund sen och gjorde mig en Cappuccino, det har jag förtjänat. Nu har jag slitit fram en tjockare madrass och lagt alla täcken jag kunde hitta på den. Dubbelt. Så nu hoppas jag på en tantlur under något bekvämare former.

Dagens äventyr blir att promenera till Porsön och knata in på kontoret där och be om myrfällor.

RSS 2.0