Sugarfree shoes

Hittade ett skomärke som gör lite roliga pumps! Måste ju så klart dela med mig. Jag blir glad när jag ser dem och då kan det inte vara helt fel. =)







De gula och de rosa med prickig klack blev jag lite så där extra förtjust i!

Nelly snabbtitt

Morgonens fönstershopping hamnade hos Nelly och där hittade jag några plagg som skulle kunna få bo i min garderob. Älskar ju långa tröjor och stickade klänningar så jag blev lite kär i de två första. Den svarta klänningen gillade jag knuten på. I övrigt är den ganska enkel och det gillas!

 

 


Halv 6 på morgonen

Det känns ju inte helt likt mig att vakna av mig själv kl halv 6 på morgonen och kliva upp- frivilligt. Vad hände? Det är lite småkallt denna morgon och mina älskade raggsockar har gjort premiär för i år. Finns inget skönare än att hasa runt i dem från morgon till kväll. Raggsockar och en kopp kaffe får bli min start på denna dag. Ska vara en öm moder och göra frukost till min kära dotter också.

God morgon!

Hösten är här

Som vanligt på hösten blir jag sugen på att göra om allt! Oftast på mig själv, men jag har ju nyss klippt mig så jag kanske får nöja mig en stund. Man kan ju alltid göra om i bloggen? Nu är den lite mer höstig den också. I morgon ska jag byta stad ett par dagar och röja lägenhet. Svettigt värre, men skönt efteråt. Nu väntar tekoppen och ett avsnitt av True Blood. Det får bli min kvällslyx för i afton!

Dagsnotisen

God morgon världen!

Solen skiner idag och mitt kaffe var så där extra gott som det blir ibland. Idag ska jag ringa runt till en miljard olika ställen känns det som. Ska fixa lägenheten och ringa om min bofond. Behöver tapetseras om i 4 rum. Tror inte det är gjort sen Adam var länsman. Det är roligt att kika runt på vackra tapeter dock, så det är inte bara hårt slit!

Undrar var min katt håller hus? Vi ska myslura nu!

H&M igen

Denna morgon blev jag sugen på att shoppa lite kläder från H&M inför hösten. Kikade runt och hittade ett par saker som jag gillade.

Kjolen är ju bara för söt och jag har en del tröjor i garderoben som passar till.

 

Den här svarta tröjan blir längre på mig

så jag tänkte ha den till tights och pumps

 

 

 

 

 

Är glad för att just den här gula färgen har dykt upp igen då jag älskar den!

En och annan kjol, bland annat en kort svart, ska jag nog investera i.

Sen letar jag ihjäl mig efter en duffel med massor av ull i.

Varmt och skönt och räcker till ganska många minusgrader.


Grönsaksgryta galore!

Idag blev det så himla gott att jag måste dela med mig!
Från att jag började tills det var klart tog det ca 30 min.

Till en rejäl gryta (minst 4 pers) använde jag:

7-8 mindre potatisar som skalas och delas i mindre bitar
2-3 medelstora morötter som skalas och skivas
6 st smala chorizokorvar (ta den korv du har eller ingen alls)
1/2 purjolök
3 msk tomatpuré
3 msk stark paprikakrydda
2 grönsaksbuljongtärningar
Broccoli efter behag
1 röd grovt hackad paprika

Lägg potatisen, korven och löken i en gryta och
häll i vatten så att det just såpass täcker.
Blanda ner tomatpurén och kryddorna
samt buljongtärningarna.
Koka ca 10-15 min eller tills du känner att
potatisen och morötterna nästan är färdiga.
Lägg i broccolin och paprikan och
låt koka ytterligare någon minut.
Broccolin får inte bli för mjuk och läskig.

Smaklig måltid!






Jodå

Bloggpet igen! Ville ha lite mer varma färger än bara kritvitt som bakgrund och gillade det här. Irriterande att min header är lite för liten men det kan jag leva med just nu.

Nu ska jag ut i solen och ta mig en promenad och samtidigt kika till blommorna. Har 2 pelargoner som vägrar att blomma så jag tänker ta in dem och se om de blir gladare! Sen blir det städning och tvättning för hela slanten. Vilken fantastiskt inspirerande onsdag! Å andra sidan är rätt skönt när det är gjort så jag lever på det. Hoppas att ni inte knatar runt i skyfall och snålblåst idag!


Mashed potatoes and movies

Vaknade denna morgon med ett huvud som kändes ungefär lika fullt av intelligens och substans som dåligt gjord potatismos. Så idag blir det inte mycket tänkvärt från mig. Har nog för många frågor på gång just nu för att kunna sortera ut nåt att dela med mig av. Istället blir det lite relationsknark, kärleksfrosseri eller helt enkelt lite gammal hederlig filmfrossa för hopplösa romantiker.

Se "no Strings attached" för att Anne Hathaway är bra i den och för att Ashton är riktigt rolig. Den har till och med en liten näsduksscen i slutet. Den bevisar för oss kroniskt sjuka att vi visst är värda kärlek. Läs med viss ironi kanske..

Se "Just go with it" för att den är bitvis hysterisk och ändå lite söt. Adam Sandler ser lite sliten ut men humorn finns där. Spelar lite på fenomenet att man jagar kärlek bara för att upptäcka att den finns mitt framför ögonen på en.

I kväll ska jag se "Water for Elephants" för att jag vill se om Twilightgrabben faktiskt kan agera vilket ryktet säger att han kan. Men fan ta dem om de är elaka mot elefanterna i filmen.

Och sist en liten reminder om att Dr Who har premiär igen den 27e på BBC. Wiho! Dessutom är David Tennant med i första avsnittet. För er som inte är hopplösa nördar så är David den förre doktorn och i mångas tycke den bäste.

Mer kaffe är en nödvändighet.




Arg morgon

Måndag morgon och regntung himmel. Laddade med kaffe, mysiga morgonrocken och tänkte skriva nåt klokt och genomtänkt. Bara det att inget klokt och genomtänkt ville infinna sig i min morgontrötta hjärna. Vad tusan gör man då? Bläddrade i Aftonbladet och blev förbannad på ett antal artiklar. Bland annat är det ett underklädesföretag i Frankrike som kommit på den briljanta idén att låta 4-åringar posera a la Brigitte Bardot för att marknadsföra deras kollektion. Jag kräks lite. 4-åringar ska inte se ut som pinuppor och vara sminkade därefter. 4-åringar ska inte ens vara medvetna om "behovet" av vackra underkläder för småbarn.

Undra på att jag i nästa artikel läser om 7-åringar som bantar för "att känna sig mer nöjda". Kräks lite till. När jag var 7 var mitt största bekymmer att jag inte hann läsa alla böcker jag ville eller hann vara i skogen i hela dagarna. Vandrade vidare med ögonen och fastnade på en artikel om ungdormars prestationskrav vad gäller skola, kompisar och utseende..Gee, I wonder why...! Jag är inte ett dugg förvånad över att mobbingen har ökat. När ramarna för hur man ska se ut och vara är så snäva och intoleranta att brudarna i "Gossig Girl" är sömnlösa om nätterna så säger det en hel del. När man i gymnasiet klär upp sig som att man skulle gå på krogen bara för att gå till skolan så blir jag faktiskt lite mörkrädd. Och nej, jag är inte en mossig tant som inte fattar att man vill vara fin. Men när det blir ett krav? För att slippa höra att man ser trashig, bondig eller äcklig ut? Då har det fan gått för långt!

När jag gick i grundskolan var allt fel med mig. Jag var rödhårig- ve mig, hade glasögon, udda kläder och var mager som en sticka bland annat. Jag älskade att läsa och tyckte att skolan var rolig. Bah! How dare I? På den tiden skulle man vara blond, bystig och helst framstå som hjärndöd. Många år senare kan jag bara konstatera att jag älskar rött hår, är apsnygg i glasögon och fortfarande älskar att klä mig efter min egen stil. Boknörd är jag också.

Individualism verkar vara nånting som ska kvävas i sin linda redan i tidig ålder. Småtjejer får se Gillette-kampanjer riktade till deras målgrupp och alla ska stöpas i samma form. Det är därför det gör mig så förbannad att läsa artikel efter artikel om 5-åriga modelejon, 7-åriga fotomodeller och 9-åringar som bantar. Och hur många av alla dessa barn orkar kämpa emot den bild som presenteras för dem? Dessa krav? Hur många mår inte dåligt för att de desperat försöker uppnå alla dessa omöjliga och onödiga mål? Alltför många.

Låt barn vara barn för helskotta!

Gör plats!

Lyssnar du på dina egna kloka råd?

Ni vet. Man berättar för andra om att de inte ska stagnera i sina liv, inte stanna på det hemska jobbet, inte bli trampade på av energitjuvar och inte låta sig utnyttjas i en dålig relation. Dålig mat är blä, motion är bra, socker är djävulens påfund och man ska utveckla sig själv, helst till man nästan är för bra för att vara sann. Allt detta i allra bästa välmening och gärna sagt till de nära och kära.

Gör man det själv då? Lyssnar man inåt? Jag började klura på det och jag måste nog erkänna att jag inte är så bra på att leva som jag lär. Inte på alla områden. Undrar hur det blir så? Är vi så nöjda med att kunna säga vad vi vet är bra att vi inte ser att vi själv inte lever på det sättet? Och varför gör man inte det då? Varför är man inte den strålande förebilden för sig själv, som man försöker vara inför andra? Många säger till mig att jag är så bra på olika saker, att jag resonerar klokt och har blivit så vuxen (finally huh?) och att mina tankar och råd är bra. Why do I feel like a fraud?

Jag försöker äta vettigt och undviker socker för det mår jag bättre av. Men nog slinker det ner hamburgare ibland fast jag vet att det inte är alls bra för mig. Häromkvällen åt jag icke laktosfri glass vilket jag fortfarande sotar för. Korkat. (Men gudars vad gott). Jag kan sitta i telefonen alldeles för länge och lyssna och ge råd till nära vänner om vad de borde göra i en viss situation, men när jag lägger på luren och inser att jag lika gärna kunde talat till mig själv så slår jag dövörat till. Vilket är lätt för mig då jag ju faktiskt är döv på ena örat, haha.

Jag är lite arg på mig själv. Besviken faktiskt. Under en lång, lång, låååång tid har jag varit världsmästare på att skämma bort andra men inte mig själv. Jag framhärdar inte i saker som betyder mycket för mig utan jag håller igen och tänker att det löser sig- sen. Men när kommer "sen"? Om tio år? I morgon? Så jag har gett mig själv ett löfte; jag ska börja lyssna inåt. Inte missa informationen som finns där, utan faktiskt plocka fram den i ljuset och se om jag inte kan lära mig själv det jag försöker lära andra.

Jag ska också ta plats i mitt eget liv.




Sunshine on a rainy day

I dag har jag haft besök av en av mina äldsta och käraste vänner. Sånt värmer en regnruskig höstdag. Som en själslig sol!

Det är ju bara att inse att sommaren är över nu. Det gör inte så mycket för min del för jag älskar hösten! Mysa med filt, bok och te i soffan...se film och äta nåt gott...plantera lökar i trädgården...ja det finns massor av mys man kan göra när mörkret faller. Rätt vad det är börjar jag sticka igen! Något jag helt säkert kommer att ta upp igen är mitt ritande. Förr ritade jag jämt och ständigt och gav mig in på oljemålningar också. Vete sjutton vad som hände men jag har inte gjort det på åratal. Kanske är det hösten som inspirerar mig eller så är det förändringens vindar som blåser, men fram har skissblocket åkt och jag inväntar rätt tillfälle att sätta mig ner och börja om. Just i kväll blir det dock film, sen som jag är har jag inte sett SATC 2 så det blir tjejfilm deluxe i afton och till det choklad. Så klart. Man kan inte se SATC utan att äta choklad..

Tänkte försöka klämma in en promenad innan det, bara för att se hur långt hösten kommit nere vid tjärnen..


Skofrossa hos Haléns

Okej...VARFÖR gick jag in på Haléns och tittade på skor..? Stupid, stupid me...

 

 

 

 

Åååh, vad jag vill ha! Speciellt första och andra paret. To die for!


Mat och bak

Här lagas det köttragu, bakas pizzabullar och fixas ny lag till kräftorna som vi ska äta i morgon kväll i Lycksele. Vi ska dit över helgen och mysa och knata runt i djurparken. De har ett spa som förmodligen kommer att kollas in också! Är ca 10 år sen sist vi var där så nu är det på tiden!




H&M kärlek

Kikade in på H&M idag och hittade 2 klänningar som jag blev kär i:

 

Den här vackra svarta kan jag tänka mig skulle få följa med på en del kul!

 

Så klart hade de skor som var to die for...

 

 

Vet inte vad jag skulle ha till men med såna sötingar hittar man alltid nåt!


Done!

Så där! Då har jag för tillfället snickrat klart i bloggen. Var länge sen sist och hjälp så fort man glömmer. Radbryt i kodmallen gav mig huvudbry en god stund! Lite småfix och bilder fattas men det är väl allt. Klurar och funderar på om jag ska försöka mig på att minska ner antal kategorier och skriva mer om sånt jag gör mest, men jag känner mig själv. Det går jättebra en vecka eller två och sen spårar jag ur. Så det blir mitt vanliga babbel om allt och ingenting.

Den här hade jag velat ha nånstans.

Hon är så vacker och jag älskar hennes stil!




Whooosh!

Idag bor man sannerligen i The windy City! Skulle gå ut och rädda blommorna på baksidan och vinden kändes som en örfil mot ansiktet när jag öppnade ytterdörren. Håller mig helt klart inne idag och tittar vidare på True Blood. Har läst nästan alla böckerna men inte sett serien. Jag vet att det är stor skillnad men på nåt vis får jag ju dubbelt så mycket då!

Nu är det middag, kycklingwok med stekt spaghetti och efter det nybakta bullar. Vaddå bortskämd?

De enda blommorna som gillar vinden är mina rosor!


RSS 2.0