Men varför?

Jestanes. Att ett fenomen kan reta gallfeber på så många människor är häpnadsväckande. Jag undrar om min lilla blogg fått så många besökare om inlägget hade handlat om att någon blivit våldtagen, slagen eller utnyttjad på något vis? Då hade många läst, skakat medlidsamt på huvudet och inte så mycket mer...för det händer ju varje dag. Det är ju så vanligt. Men nu när det handlar om ett annorlunda sätt att leva så går man ur huse och blir upprörda! Då ska de minsann få höra hur fel de gör, hur fel de tänker, att de är psykiskt sjuka och så vidare i all oändlighet. Det finns en dubbelmoral i detta som irriterar livet ur mig.

Inte bara när det gäller senaste dagarnas kommentarer om Furries mfl utan på det stora hela. Skriver jag om avvikande sexualitet eller människor som väljer att leva som nudister eller vad som helst så möter det samma reaktioner. Förvåning, chock, avsky och avståndstagande. Personligen tycker jag det är mer upprörande när man väljer att leva på ett sätt som skadar andra. Som verkligen orsakar smärta och lidande för andra. Det folk verkar glömma är att när det gäller leverne som avviker från normen så är det allt som oftast frivilligt. Människor som frivilligt lever på ett annat sätt än det gemene man är van vid. Självklart finns det alltid undantag. Det gör det överallt.

Det är därför jag önskar att man kunde föra en öppen dialog om alla dessa företeelser på vår planet. Att Furries, subkulturer och sexualitet kunde diskuteras öppet utan att dessa människor näst intill skall brännas på bål. Att kunskap och öppenhet fick råda. Det blir svårare att gömma ondska i ett öppet samhälle. Återigen vill jag säga att jag skriver om detta för att det intresserar mig hur människor väljer att leva sina liv och varför. Det är inget val jag själv har gjort eller kommer att göra men det fascinerar mig att människor känner så starkt att de går emot strömmen, normen och allmänheten för sin rätt att få leva SITT liv på SITT sätt. Trots pöbelattityden de många gånger möter.


Tyck till
Postat av: Tess

Otroligt trist med folk som är så rädda för det "avvikande" att de öser ut sitt hat på det viset!

2011-10-06 @ 23:36:25
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Helen

Visst är det? Det skulle vara bra mycket intressantare om man kunde föra en konstruktiv dialog. Kanske man skulle lära sig något nytt? =)

2011-10-07 @ 00:06:52
URL: http://evangelinescorner.blogg.se/
Postat av: Susitar

Jag blir så glad när jag läser sånt här. Någon som inte bara ser annorlunda människor som något man ska skratta åt, utan människor med rätten att leva sina liv i fred.



<3



2011-10-07 @ 17:16:24
URL: http://susitar.wordpress.com
Postat av: Helen

Vilken tråkig värld vi skulle få leva i om alla var lika..

2011-10-10 @ 00:01:51
URL: http://evangelinescorner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0